Framtidståget -Framtidståget +

Du är här: Framtidsvalet / Framtidståget

Framtidståget börjar gå mot sitt slut

Över hela Sverige har Framtidståget åter igen tuffat fram! Carolina, Calle och jag (Anna) har denna fantastiska höst besökt nästan 500 skolor från Kiruna till Ystad! Årskurs 9-eleverna har lyssnat, tävlat, inspirerats men framförallt GETT ENERGI TILLBAKA! Det är så härligt att få träffa dessa fantastiska ungdomar som står inför ett viktigt val; gymnasievalet! 

På varje skola har vi inspirerat eleverna till att börja tänka lite i yrken och vad de skulle vilja jobba med i Framtiden! Vi visar branschfilmer som i år förbättrats ytterligare och en del branscher förstärker även budskapet med en inspiratör! Vi ger eleverna en bild av inom vilka branscher det finns goda möjligheter till jobb i framtiden!

Denna kommentar fick jag av årskurs 9-elev: ”Först trodde jag att denna lektion var onödig, men jag ändrade mig… Jag fick förtroende och kände mig mer säker på vad jag ska göra i framtiden. Jag vet att jag vill jobba med människor, kanske inom vården! ”

TACK alla elever för att vi fick komma och inspirera er inför framtiden! TACK alla SYV:are, lärare och rektorer för gott samarbete! TACK alla medverkande branscher som ser till att Framtidståget rullar!

Anna

 

FTgruppbild2015
Webbutveckling: Novitell AB