Kompetensföretagen

Konsultundersökning: Många får sitt första jobb och trivs i bemanningsbranschen

Vad ska jag jobba med? Svaret för många är konsult i bemanningsbranschen. Många som jobbar i bemanningsbranschen har faktiskt fått sitt första jobb där. Runt 40 procent av konsulterna är under 30 år, och nästan var tredje är utrikesfödd (SCB 2020).
I en undersökning bland 3 200 konsulter svarar tre av fyra att de rekommenderar jobbet, och lika många är nöjda med arbetsuppgifterna. De är lika nöjda som andra på arbetsmarknaden, visade en annan undersökning som Kompetensföretagen gjort samtidigt. Åtta av tio konsulter känner sig uppskattade av kollegorna. För sex av tio under trettio år var bemannings-branschen ett sätt att få jobb!
I bemanningsbranschen kan en jobba på i stort sett hela arbetsmarknaden, och har därför möjlighet att prova olika yrken. Två av tre konsulter anser också att konsultjobbet leder till fler jobb i framtiden. Med ny erfarenhet, nätverk och första raden på cv:t är det helt enkelt större chans!

I bemanningsbranschen finns alltså vägen till arbetsmarknaden, möjligheter att utvecklas och prova nya jobb och arbetsplatser. Branschens goda villkor och kollektivavtal gör dessutom jobbet tryggt.

Om oss
Kompetensföretagen är en medlemsorganisation för företag med verksamhet inom rekrytering, omställning och bemanning. Under 2020 kom 217 000 personer i sysselsättning via ett av våra medlemsföretag. Runt 40 procent av konsulterna är under 30 år, och nästan var tredje är utrikesfödd (SCB 2020).

Första jobb i bemanningsbranschen
Varje dag hjälper våra medlemmar företag, organisationer och personer att hitta rätt på en arbetsmarknad som är specialiserad, snabbrörlig och global. Hundratusentals har fått sitt första jobb som
bemanningskonsult! Som konsult får du möjlighet att utvecklas på en föränderlig arbetsmarknad, skaffa nya erfarenheter och kompetenser som bygger ett starkt cv. Bemanningsbranschen finns på nästan hela arbetsmarknaden, och ger goda möjligheter att prova nya yrken eller arbetsplatser.

Tryggt och säkert
Många medlemsföretag är auktoriserade. Auktorisationen betyder att företagen arbetar seriöst och uppfyller våra höga krav, med till exempel pensioner, försäkringar och kollektivavtal.

Hitta bemanningsföretaget som passar dig
Ett sätt att börja leta efter ett bemanningsföretag som kan passa dig är att gå in på sidan tryggakompetensen.se. Annars kan du bara googla på ”bemanningsföretag” och sökord som passar det yrke du är intresserad av i alla yrken.

ADRESS
Komptensföretagen
Box 555 45, 102 04 Stockholm

Besök: Sturegatan 11
Telefon: 08-762 69 00

Yrken

Finns inom i stort sett hela arbetsmarknaden.