Motorbranschen

Valet där du har kul när du pluggar och jobb direkt efter gymnasiet

Välj fordons- och transportprogrammet med inriktning fordonsteknik och få ett spännande jobb direkt efter gymnasiet!

Vad sägs exempelvis om personbilsmekaniker, lastbils- eller maskinmekaniker, fordonslackerare, bilskadereparatör eller reservdelsspecialist? Du kan även få grundläggande högskolebehörighet
om du vill studera på högskolan i framtiden.

Utbildningen
I skolan varvas teoretiskt plugg med praktiska delar. Du får lära dig allt från tekniken i olika fordon till service och datahantering. En del av utbildningen är du ute på ett företag och får arbeta
praktiskt inom din framtida bransch.

Vägar och möjligheter
Att jobba i motorbranschen innebär gott om utvecklingsmöjligheter och karriärvägar! Du kan börja som mekaniker, bli tekniker eller kundmottagare, verkmästare eller reservdelsspecialist – eller varför inte plugga vidare till motoringenjör eller produktutvecklare? Möjligheterna är många! För grundläggande högskolebehörighet behöver du läsa 2800 poäng.

Branschen behöver dig
Det behövs 5 300 personer inom motorbranschen de kommande tre åren. Det betyder att du har stor chans att snabbt få jobb. Många som går fordons- och transportprogrammet får sina första jobb genom sina praktikplatser.

Ny teknik
Det sker en stor teknikutveckling i motorbranschen och det innebär att du kommer att jobba med den senaste tekniken. Företagen erbjuder en hel del vidareutbildningar som gör det möjligt att specialisera sig inom olika arbetsområden. Om du har ett intresse för teknik kan motorbranschen därför vara något för dig!

På vår hemsida Vikor.nu kan du läsa mer om alla yrken, se filmer och testa dina kunskaper i olika quiz.

ADRESS
Transportföretagen
Box 5384
102 49 STOCKHOLM

Telefon: 08-762 71 00