3M Svenska AB (Peltor)

Världsledande inom personligt skydd

3M Co förvärvade 2008 Aearo Technologies Inc. (USA), tillverkare av bl.a. personlig skyddsutrustning, där det då svenska bolaget PELTOR AB i Värnamo ingick. Numera är PELTOR™ ett varumärke för ett brett utbud av skyddsprodukter för huvud, ansikte och hörsel samt kommunikationslösningar för bullriga miljöer.

3M är ett innovationsföretag som aldrig slutar att uppfinna. Koncernen omsätter 32 miljarder dollar, har 91 000 anställda och verksamhet i mer än 70 länder. I Norden och Baltikum har 3M kontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, Riga, Tallinn, Vilnius och huvudkontor i Stockholm. FoU och tillverkning finns i Gagnef, Värnamo och Västervik.
I Norden och Baltikum har 3M 900 medarbetare och omsätter 415 miljoner euro.
3M i Värnamo, f.d. PELTOR AB, har ca 300 anställda med ansvar för utveckling, marknadsföring och tillverkning av större delen av 3M PELTOR™ kommunikationsprodukter.

För att behålla vår marknadsledande ställning behöver vi medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kunniga inom alla funktioner i företaget. Vi söker ständigt personer som kan hjälpa oss att uppnå ytterligare ökad konkurrenskraft samt snabb tillväxt. Vi kan erbjuda olika tjänster på avdelningar som t.ex. produktutveckling, internationell marknadsföring, IT, inköp, personal, information, ekonomi, försäljning, kundservice, produktion, fastighet, verktyg, underhåll och distribution.