Folktandvården i Region Blekinge

Vill du ha ett utvecklande och roligt jobb?
Satsa på ett jobb inom tandvården!

Att arbeta inom folktandvården är omväxlande, spännande och roligt. Ett jobb hos oss erbjuder många utvecklande arbetsuppgifter, både självständigt och tillsammans med kollegor i team. Inom tandvården finns det främst tre olika yrkeskategorier, alla med mycket goda möjligheter att få ett jobb direkt efter avslutade studier.

TANDLÄKARE
En tandläkare utreder, behandlar och förebygger sjukdomar och skador i munnen. De leder också ett team som består av en tandsköterska och en tandhygienist.
Som tandläkare finns det goda möjligheter att vidareutbilda sig till specialist inom något område, till exempel inom tandreglering.

TANDHYGIENIST
En tandhygienist arbetar främst med förebyggande åtgärder för en frisk och ren mun. Som tandhygienist besöker man ibland även skolor och äldreboenden för att berätta om hur man på bästa sätt tar hand om sin munhälsa. Tandhygienisten arbetar oftast självständigt med patienter men är också knuten till ett team.

TANDSKÖTERSKA
En tandsköterska arbetar oftast tillsammans med en tandläkare. Tandsköterskan assisterar tand-läkaren, sköter instrumentvård och arbetar ibland administrativt.

Oavsett vilken yrkeskategori du väljer så är arbetet inom folktandvården socialt och det finns många möjligheter att utvecklas.

Välkommen till oss på Folktandvården Blekinge, du är efterlängtad!

ADRESS
Region Blekinge
Folktanvårdens stab
Fridhemsvägen 19-21
Soft Center, Ronneby

Telefon: 0455-73 10 00