3M Svenska AB

Världsledande inom personligt skydd för svetsare.

3M Company förvärvade 2004 Hörnell International AB, tillverkare av personlig skyddsutrustning för svetsare under varumärket Speedglas™. I samband med uppköpet ändrades varumärket till 3M Speedglas™ ett varumärke som alltid förknippats med hög kvalité och ett brett utbud av skyddsprodukter för svetsare.

3M är ett innovationsföretag som aldrig slutar att uppfinna. Koncernen omsätter 32 miljarder dollar, har 91 000 anställda och verksamhet i mer än 70 länder.

I Norden och Baltikum har 3M kontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, Riga, Tallinn, Vilnius och huvudkontor i Stockholm. FoU och tillverkning finns i Gagnef, Värnamo och Västervik. I Norden och Baltikum har 3M 900 medarbetare och omsätter 415 miljoner euro.

3M i Gagnef, f.d. Hörnell International AB, har ca 130 anställda med ansvar för utveckling, marknadsföring och tillverkning av större delen av 3M Speedglas™ skyddsprodukter för svetsare.

För att behålla vår marknadsledande ställning behöver vi medarbetare som är engagerade, ansvarstagande och kunniga inom alla funktioner i företaget.
Vi söker ständigt personer som kan hjälpa oss att uppnå ytterligare ökad konkurrenskraft samt snabb tillväxt.

Vi kan erbjuda olika tjänster på avdelningar som t.ex. produktutveckling, internationell marknadsföring, inköp, personal, information, ekonomi, produktion, fastighet, programmering, underhåll och distribution.