Morakniv AB

TRADITION OCH INNOVATION: FRÅN MORA TILL VÄRLDEN

Äventyrare, hantverkare, byggproffs, friluftsentusiaster, hovslagare, kockar: Morakniv är ett minst sagt mångsidigt företag med en lika mångsidig kundgrupp. I vår produktionsanläggning kombineras världsledande teknik med traditionellt hantverk.

I Mora finns en lång tradition av knivmakeri och i över 400 år har här gjorts vassa knivar till såväl Sverige som resten av världen. 1891 startades den produktion som idag är Morakniv.

En Morakniv med sitt röda skaft är en känd symbol för Sverige. Idag tillverkas dessutom många olika modeller och sortimentet spänner över flera olika segment; bygg- och slöjdknivar för hantverkare, knivar för livsmedelsindustrin, outdoor-knivar för friluftsliv och köksknivar för såväl topp- som hemmakockar.

Alla produkter utmärks av den skärpa och höga kvalitet som gjort Morakniv till ett världsledande och omtyckt varumärke. Den långa hantverkstraditionen samsas med en vilja att ständigt utvecklas. Nya produkter, effektiviseringar, förbättringar och ny teknik är självklara inslag i verksamheten.

NÄRA KONTAKT MED VERKLIGHETEN
På Morakniv är omvärlden ständigt nära, inte minst via de många marknader vi exporterar till. Input och feedback från våra kunder och leverantörer är en viktig del av verksamheten och utvecklingen.

Att på så sätt jobba nära verkligheten för att skapa produkter som faktiskt uppfyller användarens önskemål är en spännande utmaning, tillika en självklarhet för en verksamhet där användarupplevelsen har en stor och självklar del.

DU STÅR I FOKUS
Kombinationen av tradition och framåtanda är en viktig del av vårt arbetssätt och vi lägger stort fokus på att du och dina kollegor ska trivas och utvecklas.

Alltifrån maskinoperatörerna och serviceteknikerna på fabriksgolvet till ekonomi- och marknadspersonalen är lagspelare i Team Morakniv. Varje medarbetare ska ha rätt kompetens och inställning för att kunna göra ett bra jobb. För att nå dit erbjuder vi en trevlig arbetsmiljö, bra lön och goda utvecklingsmöjligheter.

Som en av oss på Morakniv får du jobba för att nå våra högt ställda mål och visioner. Just nu siktar vi på att växa från tre till fem miljoner knivar per år. Kanske vill du följa med på den resan?