Bollnäs kommun

Välkommen till Bollnäs!

I Bollnäs bor det ca. 27 000 människor, men för att vara en liten stad har vi mycket att erbjuda – eller vad sägs om 400 föreningar av olika slag, idrott på elitnivå och ett kulturutbud utöver det vanliga? Här har vi dessutom Hälsinglands vackra natur, med blånande berg och djupa dalar, direkt utanför ytterdörren. Gillar du att vara på resande fot är Bollnäs dessutom en ort med tillgång till bra och snabba kommunikationer, där du har nära till både storstad och fjäll. Välkommen till Bollnäs, hjärtat av Hälsingland!

Vad arbetar Bollnäs kommun med, egentligen?
Vi anställda inom Bollnäs kommun skapar tillsammans bra dagar för Bollnäsborna och här arbetar vi med sånt som är viktigt på riktigt. Vi som är anställda inom Bollnäs kommun ansvarar för mer än du kanske tror – det är vi som planerar hur staden ska se ut i framtiden, sköter gator och vägar, driver kulturhus och bibliotek, ser till att våra unga har en bra skola att gå till och tar hand om de äldre, för att bara nämna några exempel.

Vi behöver dig!
Då vi som kommun har ett heltäckande ansvar har vi hundratals olika yrken att erbjuda, i en rad olika områden. Chansen är därför stor att det är hos oss du kan hitta ditt drömjobb – oavsett vad du är intresserad av!

Hos oss får du cirka 2 300 stolta kollegor, som tillsammans arbetar för att Bollnäs ska vara en bra kommun att växa upp och leva i. Våra vanligaste yrken är undersköterska och lärare. Men vi har även yrken som IT-tekniker, lokalvårdare, ekonomer, ingenjörer inom olika områden, socionomer, sjukgymnaster och mycket, mycket annat. Inom de kommande åren har vi stora pensionsavgångar inom vård, omsorg och skola och vi är ständigt på jakt efter nya medarbetare med olika bakgrund och varierad kompetens.

Vi ser fram emot att ha med just dig på vår resa för att säkerställa ett jämställt samhälle präglat av goda värderingar och livskvalité. Välkommen till oss – vi vill bygga framtiden med dig!