Vallviks Bruk AB

Rottneros är ett av världens ledande specialistföretag inom utveckling och produktion av massa.

Rottneros producerar massa vid två bruk. I Vallvik tillverkas kemisk massa och i Rottneros i Värmland produceras mekanisk massa. I den tredje produktionsenheten, Rottneros Packaging, tillverkas biobaserade livsmedelsförpackningar.

Den största försäljningen av vår massa sker till Europa, USA och vissa asiatiska marknader. Tapeter, förpackningar, luftfilter, elapplikationer och laminatgolv är några av produkterna vår massa används till.

Rottneroskoncernen jobbar långsiktigt med investeringar och effektiviseringar för både miljön och ekonomin för en hållbar utveckling. En väldigt viktig del på våra bruk är den engagerade och kunniga personalen, som gör att vi kan nå toppresultat på producerad massa.

Vad kan man göra på ett massabruk?
På Vallviks bruk har vi över 50 olika typer av tjänster det är allt från processoperatörer, ingenjörer, försäljnings avd., inköp, hamnassistent, mekaniker, elektriker, automationstekniker, IT.
Vi har väldigt många arbetstillfällen att erbjuda inom dom närmsta åren då vi har stora generationsväxlingar på gång. Bland annat kommer vi kunna erbjuda anställningar som automationstekniker, elektriker, processoperatörer, olika typer av ingenjörstjänster bland annat med inriktning kemi-, maskin-, ingenjörsutbildning.

Inom den största yrkesgruppen processoperatörer har vi stora framtida rekryteringsbehov. I jobbet som processoperatör är det viktigt att du har kunskap om kemiska processer, är ansvarsfull och inte har tummen mitt i handen, då det förutom övervakning av processen även innebär att vara ute i fabriken och tar prover och hjälper till med skötseln.

Vad behöver man för kunskap?
För att jobba hos oss så behöver du ett komplett gymnasiebetyg, vilket program beror på vilken tjänst som du är intresserad av. I många av tjänsterna behövs det högskolekompetens som tex maskin-, kemi-, miljö, - ingenjör. Andra viktiga egenskaper är att du som person speglar vår värdegrund.

Vi är Proffs, Vi Engagerar oss och Vi Respekterar Alla.