TeamOlmed

TeamOlmed är ett av Sveriges största ortopedtekniska företag. Vårt mål är att vara det främsta ortopedtekniska bolaget med de mest nöjda kunderna och medarbetarna.

Vet du vad ortopedteknik är? Eller vad en ortopedingenjör egentligen sysslar med? Vill du hjälpa människor till ett rörligare liv?

TeamOlmed är ett av Sveriges största ortopedtekniska företag och ägs av det isländska företaget Össur, ett globalt framgångsrikt företag med tillverkning av ortopedtekniska produkter.

Men vad gör vi egentligen om dagarna?
Jo, vårt gemensamma fokus handlar om att höja livskvaliteten för personer med rörelserelaterade problem och inom området finns många olika yrken och inriktningar. Ortopedingenjören är en av dem och har då en ortopedingenjörsexamen med huvudområdet ortopedteknik. Gemensamt för ortopedtekniken är att du arbetar med hjälpmedel som sitter utanpå kroppen och som ersätter eller assisterar någon kroppsdel som inte fungerar som den ska. Det kan vara en protes som ersätter en förlorad arm eller ben, eller en ortos, till exempel ett knäskydd, skoinlägg eller handledsstöd, vilken ersätter en förlorad funktion. Tekniken som används i yrket är unik och fokuserar på att hjälpa människor med funktionsnedsättningar.

Visst låter det som ett fantastiskt yrke? I slutändan ger ortopedtekniken människor möjlighet till ett rörligare liv!

 

 

Klicka på QR-koden och se vår film