Kongsberg Maritime Sweden AB

Visste du att Kongsberg Maritime i Kristinehamn är världsledande inom marinteknologi? I över 80 år har vi levererat vår bronsfärgade Kamewapropeller till stora fartyg runtom i världen. Men på Kongsberg jobbar vi inte bara med att ta fram världsklasspropellrar. Vi jobbar också stenhårt med våra hållbarhetsmål; att minska utsläpp och negativ påverkan på livet under vattenytan. För att fortsätta utvecklas och vara ett företag i framkant kommer vi behöva massvis av unga nytänkande ingenjörer i framtiden.

Hos oss på Kongsberg kan vi erbjuda flera olika yrkesområden som exempelvis säljare, projektledare, utvecklare och konstruktörer. Vi är också unika med att ha ett eget hydrodynamiskt forskningslabb med en stor vattentunnel. Där konstruerar vi propellrar i modellstorlek som sedan testas i tunnelns vattenflöde. Detta gör att vi kan leverera skräddarsydda produkter i världsklass till våra kunder.

Förutom propellrar har vi också andra produkter för framdrift i vatten som vattenjet, roder, styrsystem men också en så kallad POD. POD:en är vår nyaste
produkt och drivs huvudsakligen på el.

Att jobba hos oss
Som anställd på Kongsberg är du en del av ett globalt företag med kollegor i totalt 34 länder. Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter, både på plats i Kristinehamn men också på våra övriga kontor runtom i världen. Förutom en schysst lön, erbjuder vi våra anställda flexibla arbetstider, möjligheten att jobba delvis hemifrån samt andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag och tillgång till vårt nyrenoverade gym.

Snabbaste vägen att få jobb hos oss är att utbilda dig till ingenjör inom bland annat marin arkitektur, maskinteknik, elektroteknik eller industriell ekonomi. Är du dessutom nytänkande, beslutsam, samarbetsvillig och pålitlig har du garanterat ett jobb hos oss i framtiden.