Arjeplogs kommun

Upptäck Arjeplog och våra byar!

Bara tre timmar från Stockholm beläget vid Hornavan i Lappland ligger Arjeplog, en kommun med cirka 2 800 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun. Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn. Här lever vi ett praktiskt enkelt liv med närhet till jobb, service och affärer. Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi. Vår förskola och skola håller hög klass och en vild natur med 8 727 sjöar erbjuder ett friluftsliv som aldrig är mer än några få steg bort.

UPPLEVA & GÖRA!
Här sträcker sig vintern mer än halva året och under midvintern lyser måne och snö upp ett landskap så tyst att man nästan kan höra viskandet från de långa svepande gulgröna eller lilarosa banden av norrsken som stryker över himlavalvet. I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick. Här finns det mesta för dig som gillar vinteraktiviter. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 60 km lång, med 400 öar. Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.

NÄRINGSLIV & UTVECKLING
I Arjeplogs kommun finns människor, natur, kultur och näringsliv med fantastisk potential. Här finns världens största högteknologiska testcentrum för fordon och komponenter i kallt klimat. Hornavanskolans gymnasium har ett unikt samarbete med biltestbranschen. Riksintag från hösten 2013, Fordonstestteknik. Vi har världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.

JOBBA HOS OSS
Kommunen har en internationell prägel, en välkomnande befolkning och ljus från snö, midnattssol och norrsken. Som arbetsgivare erbjuder kommunen dig, förutom trevligt arbetslag, kostnadsfri tillgång till sim- och motionshall samt en timmes friskvård per vecka på arbetstid. Arjeplog/Àrjepluovve är en samisk förvaltningskommun. Därför välkomnar vi sökande med kunskaper i samiska språket och kulturen. Läs mer på vår hemsida: www.arjeplog.se

Välkommen till oss!