Boliden

Ingenjör, processoperatör, tekniker, ekonom, geolog, mekaniker eller... 

Hos oss kan du jobba med (nästan) allt du drömmer om.

För att din smartphone och dator ska fungera behövs metaller som koppar, guld och silver. Boliden är ett ledande metallföretag med stora anläggningar och avancerade processer, där dessa metaller tas fram. Vi finns i Sverige, Norge, Finland och Irland med en global marknad. Våra medarbetare är vår största tillgång och här finns det plats för många olika yrkesgrupper.

Attraktiv arbetsplats
Under de närmaste åren kommer Bolidens behov av personal att vara stort. Vi söker engagerade och idérika ungdomar, både tjejer och killar, som vill vara med och utveckla vårt företag mot nya mål. Med verksamheter på flera platser i Europa, finns en stor öppenhet för rörlighet inom företaget. Som anställd har du tillgång till många olika förmåner. Bland annat erbjuds du fina möjligheter till motion och fritidsaktiviteter då vi ser friskvård som en viktig del i vår verksamhet.

Från gruva till smältverk 
Vi börjar med prospekteringar där vi med hjälp av hög teknologi letar fram mineralfynd ute i fält. Med gigantiska maskiner och avancerad teknik tar vi fram malmen ur gruvan och transporterar malmen till anrikningsverk. Här blir malmen till metallkoncentrat som smältverken omvandlar till metaller. I Garpenberg, Hedemora kommun, bryts och anrikas malm för att producera zink-, koppar/ädelmetall- och blykoncentrat. Malmfyndigheterna här började bearbetas redan under 1200-talet vilket gör Garpenberg till Sveriges äldsta gruva som fortfarande är i drift.

Vill du veta mer
Läs mer på vår hemsida www.boliden.com eller hör av dig till någon av våra kontaktpersoner.