Polismyndigheten Örebro

Är du redo för en större uppgift?

Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Du kommer att utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Att vara polis är att finnas på plats när något händer och gå emellan när det behövs. Att skydda och hjälpa, förebygga och klara upp. Det är att hålla någon i handen och peka med hela handen. Det kräver mod, omtanke och förnuft.

Som polis vet du aldrig hur nästa dag ser ut. Du kommer se delar av verkligheten som många aldrig ser och möta människor i livets mest utsatta situationer.

Du kommer arbeta i glädje och sorg. Tillsammans med kollegor du aldrig glömmer.

Sök till polisutbildningen!

UTBILDNINGEN
Polisutbildningen är 2,5 år. En av fem terminer är praktik. Efter godkänd examen är du behörig att söka anställning som polis. Man kan läsa utbildningen i Malmö, Växjö, Borås, Stockholm, Umeå men också på distans. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

VAR VILL DU JOBBA?
Efter godkänd prövning hos Rekryteringsmyndigheten får du önska var du vill göra din aspirantutbildning och ha din framtida anställning. Svar om placering får du sedan i antagningsbeskedet.

80 OLIKA FUNKTIONER FÖR POLISER
Som nyutbildad polis jobbar man i yttre tjänst och sedan kan man välja att gå vidare som bland annat brottsutredare, trafikpolis, hundförare, kriminaltekniker, instruktör eller handledare för nya eller blivande kollegor.

ALLA ÄR INTE POLISER
Vi söker också civila anställda till en mängd olika yrken inom polisen. 10 000 av våra 30 000 anställda är inte poliser. Inom polisen arbetar civil personal bland annat som brottsutredare, it-forensiker, jurister, analytiker, operatörer inom ledningscentralen, receptionister och handläggare.

VILL DU VETA MER?
Hur söker man? Vilka är antagningskraven? När kan man söka? Besök polisen.se/blipolis
Vi utlyser våra lediga jobb på: polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/

ADRESS
Polismyndigheten
Box 1804
701 18 Örebro

Telefon: 114 14