Vossloh Nordic Swith Systems AB

Vi är ett av världens ledande företag inom spårväxlar och spårteknik för järnväg. Om du är nyfiken, intresserad av teknik och matte – och dessutom vill vara med och utveckla framtidens järnväg – tror vi att du skulle trivas hos oss.

Hur är det att jobba hos oss?
Vi arbetar hårt för att skapa en trivsam arbetsplats som präglas av sunda värderingar, trevliga kollegor och ett uppskattat ledarskap. Vi värnar om våra anställda och det arbete vi utför tillsammans, strävar efter
mångfald och tycker att det är viktigt att få in fler kvinnor i branschen.

Hållbart företag en självklarhet
Hos oss är hållbarhet centralt och genomsyrar allt vi gör. Vi strävar alltid efter att bli lite bättre, lite mer effektiva och lite mer hållbara.

Var finns vi?
Vårt huvudkontor och största fabrik ligger i Ystad. Där tillverkar vi spårväxelkomponenter.  I vår fabrik i Örebro monteras växlarna och här finns även vårt lager av färdiga produkter.

Ida hittade teknikbranschen hos Vossloh i Ystad

Genom praktikprogrammet Tekniksprånget sökte sig Ida Valentinsson till Vossloh för att få en inblick i arbetslivet som ingenjör. Under sin tid hos oss utvecklade hon bland annat sina CAD-kunskaper och utmanades i problemlösning.

– Hos Vossloh fick jag chansen att vara med på och få en inblick i nästan hela verksamheten. Det är värdefullt för mig nu när jag försöker hitta vad jag vill göra i framtiden, säger Ida Valentinsson.
Under hösten 2021 hade Ida fyra månaders betald praktik på Vossloh genom Tekniksprånget, ett program med målet att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar för att säkra den framtida kompetensförsörjningen inom teknikbranschen. Programmet tar emot elever som tagit studenten från naturvetenskapliga och tekniska program.
Ida menar att så länge man har ett öppet sinne, nyfikenhet och engagemang, så behöver man inte vara en järnvägsexpert för att trivas på Vossloh.
– Innan jag började på Vossloh kunde jag väldigt lite om järnvägsbranschen. Jag tror att det viktigaste är att vara nyfiken och vilja veta mer. Resten lär man sig av alla kompetenta och öppna medarbetare som jobbar på Vossloh.