Höganäs AB

”Spännande med globalt företag från Höganäs”

Redan när Sandra Nilsson sommarjobbade på Höganäs fick hon en positiv bild av företaget. Nu är hon tillbaka som chef för produktionsutveckling på Distaloyverket.

Sandra sommarjobbade på Höganäs medan hon studerade och har hållit sig uppdaterad om företagets utveckling genom åren. Efter sin civilingenjörsexamen arbetade hon först i Lund, men några år senare dök möjligheten upp att återvända till Höganäs.

– Höganäs har en lång och intressant historia och det är roligt att få vara en del av utvecklingen. Dessutom är det spännande med ett globalt, världsledande företag som kommer från lilla Höganäs, säger Sandra.

Företagets världsomspännande verksamhet var en anledning till att hon sökte sig till Höganäs. Hon tycker att det skapar en positiv känsla av att ingå i ett större sammanhang och inom produktionsutveckling präglas tankesättet av att kunder, medarbetare och produktionsanläggningar finns över hela världen.

– Det är mycket action att jobba med produktion. Här krävs snabba beslut om hur vi ska gå vidare, och det vi beslutar har direkta konsekvenser för produktkvaliteten och Höganäs kunder. Det är hela tiden skarpt läge, vilket är stimulerande.

Om Höganäs
Visste du att metallpulver kan rena vatten och jord från föroreningar och tungmetaller? Och att en tunn hinna av metallpulver klarar av att skydda känsliga ytor i de mest extrema väderförhållanden? Metallpulver kan användas för att löda, svetsa och tillverka bildelar. I speciella 3D-skrivare fogas metallpulver samman lager för lager till kluriga komponenter vars detaljrikedom saknar motstycke.

Hos oss på Höganäs samlas de främsta experterna inom en rad olika metallpulverteknologier. Höganäs är nämligen världens största tillverkare av metallpulver.

Vi är övertygade om att metallpulver kan bidra till att lösa många av framtidens utmaningar, som brist på energi och vatten. Vi vill inspirera industrier  att göra mer med mindre och på det sättet bidra till en hållbar värld.