Perstorp AB

En molekyl kan förändra allt

Med stor sannolikhet har du varje dag nytta av det vi gör på Perstorp. Du vet förmodligen inte om det eftersom våra produkter inte syns, men de är viktiga, och ofta oumbärliga, beståndsdelar i många andra produkter som används dagligen. Vi gör andra produkter bättre, vilket skyddar både människor och miljö.

Kemiindustrin är närvarande överallt. Faktum är att 96% av alla tillverkade varor är beroende av kemiprodukter. Just våra produkter bidrar till att göra mycket annat både säkrare, bättre och mer hållbart: brödet håller sig färskare, mjölken blir godare, skolbussens säten bekvämare, mobiltelefonens plast repfri, förpackningarna håller maten fräsch längre. Eftersom våra produkter finns nästan överallt har vi också ett viktigt ansvar att ställa om vår industri från fossila till hållbara råvaror och att hitta andra sätt att minska den negativa påverkan. Därför har vi en ambition att driva den hållbara utvecklingen av vår industri. Det skulle minska klimatavtrycket inte bara för oss utan för så många andra produkter och göra skillnad för samhället – på riktigt.

I 140 år har vi ägnat oss åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter över 9 miljarder kronor och har 1400 anställda runt om i världen.

På Perstorp har du möjlighet att växa, utmana och utvecklas. Du blir delaktig i ett företag med verksamhet över hela världen, men med en gemensam kultur och starka värderingar byggda på respekt för människa
och miljö. Vi bryr oss om helt enkelt.