Sydsten

I hus, broar, tunnlar och dammar; under skateboardar, bilar, tåg och fötter – Sydstens produkter finns verkligen överallt. Vi tillverkar betong, bergmaterial, grus och prefabelement till byggen i hela södra Sverige. Men inte bara det, vi hjälper dessutom våra kunder med rådgivning och att hitta rätt produkter och kvalitet, vi levererar materialet till rätt ställe, i rätt tid och vi pumpar betongen på plats. Allt för att kunden ska få ett perfekt resultat!

Stenhårt hållbarhetsarbete
På Sydsten strävar vi efter att påverka miljö och klimat så lite som möjligt. Därför använder vi fossilfria bränslen i våra betongfabriker, vi har elhybridbetongbilar och vi återvinner så mycket material vi kan – bland mycket annat. Dessutom utvecklar vi nya, mer hållbara produkter. Till exempel klimatförbättrad betong, som har ett lägre CO2-avtryck än vanlig betong.

Mjuka värden
Förutom att arbeta hållbart inom miljö och klimat, jobbar vi även med social hållbarhet. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och känner gemenskap, att arbetsplatsen är inkluderande och att vi har en säker arbetsmiljö. Vi tar också ansvar för samhället runt omkring oss och stöttar kultur, utbildning och integration. Dessutom är vi samarbetspartner till flera föreningar, bland annat Bryggeriet – eldsjälen i Malmös skateboardkultur, MFF, FC Rosengård, Malmö Redhawks och IFK Kristianstad.

Så vad säger du, vill du vara med och bygga samhället med oss?