Bergkvarabuss AB

Bussförare - snabbaste vägen till jobbet

Idag och flera år framöver behöver bussbranschen ett stort antal nya förare. Samhället planerar för ett större kollektivt åkande och detta i kombination med stora pensionsavgångar gör att behovet av busschaufförer är och blir stort.

En utbildning till busschaufför borgar för en mycket god möjlighet till jobb och en trygg anställning som du kan ha under hela ditt arbetsliv!

Att vara busschaufför innebär ett fritt och flexibelt arbete där man i stora stycken sköter sig själv och ansvarar för de uppdrag man kör. Som busschaufför är du inte bara en förare av ett tungt fordon, det är så mycket mer! Oavsett om du kör barn till skolan, semesterfirare till Alperna eller stadstrafik måste du uppskatta att göra det bästa för dina resenärer och kunder.

Att vara busschaufför är ett serviceyrke och att kunna bemöta och hjälpa resenärerna på bästa sätt är en mycket viktig del i arbetet. Om du uppskattar det får du också mycket tillbaka i form av upplevelser och uppskattning. Förutom det så bidrar du till ett hållbart samhälle.

Väljer du fordons- och transportprogrammet, på gymnasiet, med inriktning persontransporter får du inte bara behörighet att köra buss. Du lär dig allt om service, bemötande, konflikthantering, lagar och regler samtidigt som du lär dig hantera fordon för persontransporter. När du fyllt 18 och tar studenten är du redo att sätta dig bakom ratten.

Kolla med din studie- och yrkesvägledare vilken möjlighet som är närmast för dig.

Efter din utbildning är du välkommen till oss på Bergkvarabuss. Låter det intressant så är du välkommen att höra av dig till oss för att ställa fler frågor.

Kontakta oss gärna!