Region Kronobergs län

Man kan vara med och rädda liv på många olika sätt…

De flesta som tänker på yrken inom hälso- och sjukvården tänker nog på sjuksköterskor, läkare och undersköterskor. Men inom Region Kronobergs hälso- och sjukvård finns mer än 100 olika yrkesgrupper! Alla jobbar vi med ett gemensamt uppdrag: att invånarna i Kronoberg ska må bra

Att jobba inom hälso- och sjukvården passar den som vill göra skillnad i människors liv, göra något verkligt meningsfullt och viktigt. Att jobba hos oss passar dig som tycker om att arbeta med och ha kontakt med människor, och som vill jobba i en bransch där det händer nya saker hela tiden.

Hos oss kan man antingen jobba i direkt kontakt med patienter, till exempel som läkare, sjuksköterska, psykolog, undersköterska, tandläkare, tandsköterska, fysioterapeut, logoped eller något annat av de många vårdyrken som finns.

Man kan också finnas ”bakom kulisserna” med att till exempel analysera prover (som biomedicinsk analytiker) eller sköta vår tekniska utrustning (medicinsk ingenjör) – eller med olika typer av service som kock, lokalvårdare, transportör och mycket annat.

Dessutom har vi förstås ekonomer, personalvetare, kommunikatörer, vårdutvecklare och andra typer av administrativa yrken.

KAN MAN GÖRA KARRIÄR?
Ja, absolut! Inom vården går utvecklingen väldigt fort, så det finns alla möjligheter att utvecklas och lära sig nya saker inom sitt eget yrke. Man kan också forska eller jobba med utvecklingsprojekt på olika sätt. För många finns också möjligheten att prova nya uppgifter och utmaningar – till exempel bli chef.

www.regionkronoberg.se, under ”Jobb  och utbildning” kan läsa vad några av våra medarbetare berättar om sina jobb i Region Kronoberg.