Sörmland Landstingsservice AB

LSAB är proffs på servicetjänster och det är vi som utför de tjänster som inte är patientvård.

Vi i Landstingsservice AB (LSAB) är proffs på service och det är vi som får hjulen att snurra på sjukhusen i Sörmland. För att sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och andra inom vården skall kunna ägna sin tid åt vård av patienterna så behöver någon annan sköta det praktiska runt omkring.

Sörmland Landstingsservice AB är ett landstingsägt bolag som tillhandahåller servicetjänster på Mälarsjukhuset Eskilstuna, Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset Katrineholm. Våra medarbetare är i blandade åldrar och vi har ca 15 modersmål representerade. Hos oss kan man jobba oavsett vem du är eftersom vi utgår ifrån personlighet och rätt kompetens.

LSAB är proffs på servicetjänster och det är vi som utför de tjänster som inte är patientvård.
Inom Fastighetsdrift arbetar vi för att det är rätt temperatur på sjukhusen och att det finns belysning, el, ventilation och vatten. Vi har ständigt behov av kvalificerade tekniker som med modern teknik kan optimera driften av lokalerna med minsta möjliga miljöpåverkan t.ex. inom el, VVS, ventilation, brandskydd, lås mm.

Vår Kostverksamhet utvecklas ständigt, våra tillagningskök byggs om till nytt och modernt, där effektivitet och arbetsmiljö står i fokus. Vi ser till att alla patienter får en god och näringsrik kost. I våra personalmatsalar kan man äta lunch, du kan köpa fika i våra cafeterior eller handla en tidning i kiosken. Vi har även en cateringverksamhet som serverar mat och fika till arbetsplatser och konferenser.Vår patientmat har fått utmärkelsen som en av Sveriges bästa sjukhusmat. Den nivån vill vi behålla med hjälp av morgondagens duktiga kockar. Inom kort kommer vi att införa Sveriges flexiblaste måltidssystem på Nyköpings lasarett. Projektet kallas för Fleximat och innebär att patienterna själva har möjligheten att bestämma vad och vilken tid de själva vill äta. Här behöver vi intresserade och kunniga medarbetare. Det är stor efterfrågan på kockar!

I Vaktmästeri och transportorganisationen har vi våra transporttekniker som levererar material och förbrukningsvaror till sjukhusen och vårdcentralerna i länet. Vi transporterar allt från paket och post till känsliga varuprover. Dagligen levererar våra transporttekniker mat till patienter, kör tvätt, sopor, rena kläder mm.

Lokalvården är den verksamhet som ser till att lokalerna är rena och snygga. Det är flexibelt och långt ifrån vad man kan kalla ”vanlig hemstädning”. Vilket gör det till ett viktigt och prestigefullt arbete. Vår uppgift är även att säkerställa att hygienen hålls på en hög nivå och att smittorisker minimeras. Vi städar allt ifrån vårdsalar, operationssalar, kulvertar till kontor. Här behövs alltid trevliga engagerade och ansvarsfulla medarbetare.

Vi inför nu Vårdnära service (VNS) där servicemedarbetare arbetar i team tillsammans vårdpersonal och avlastar vården för att ge patienterna den allra bästa servicen. Istället för att sköterskor lägger värdefull tid på serviceuppgifter tar servicemedarbetaren hand om dessa uppgifter så vårdpersonalen kan lägga mer tid på patienten.

VNS arbetar vårdnära och deltar därför inte i vårdandet av patienterna. Vi serverar mat till patienterna, städar, packar upp förråd och utför patienttransporter mellan olika avdelningar. Här finns ett stort behov av att hitta serviceinriktade, engagerade medarbetare.

Hos oss är vi engagerade, öppna och ärliga. Vi stöttar varandra och alla har samma värde.