Canon Svenska AB

En arbetsgivare med en tydlig riktning och målsättning

Ahmed Allo jobbar som affärsutvecklare på Canon i Stockholm sedan våren 2021. I sin roll är han ansvarig för några av Canons partners. Utöver sin roll som affärsutvecklare är Ahmed involverad i olika typer av projekt, bl.a. är han projektledare för Canons kulturprogram ”Great place to work”.

Vad har du för bakgrund?
Jag har en bakgrund inom försäljning från olika områden såsom IT-konsultbranschen och rekryterings-branschen. I grunden har jag en kandidatexamen inom idrottsvetenskap, samt en internationell master inom Management. Utöver detta har jag spelat mycket fotboll och idag deltar jag som fotbollstränare i AIKs akademi. Denna bakgrund har möjliggjort och gett mig fantastiska förutsättningar i min roll som affärsutvecklare!

Varför är Canon en attraktiv arbetsgivare för dig?
På Canon har man möjlighet att arbeta med branschledande produkter och tjänster. Man är en del av en global organisation med stark historia och kultur. Jag upplever att Canon - på riktigt - värdesätter och bryr sig om sina medarbetare. Det finns breda karriärmöjligheter och möjligheten att påverka är stor. Canon som bolag har en tydlig riktning och målsättning vilket är viktigt för att förstå sin egna del.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
Mina dagar skiljer sig mycket åt från dag till dag. Stora delar av mitt arbete handlar om att skapa affärsplaner för Canons partners. Dessa planer skall sedan genomföras och leda till att vi ökar vår gemensamma försäljning. En vanlig dag innehåller därför många möten men också tid att producera olika typer av material. Kombinationen av möten och eget arbete tycker jag ger en bra balans under arbetsdagen.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Mitt arbete är väldigt varierande och stimulerande. Vi arbetar inom en bransch som förändrar sig konstant och gårdagens lösningar är inte självklara för framtidens utmaningar. Jag ställs dagligen för nya utmaningar där jag behöver utmana mig själv och personer i min omgivning för att hitta nya och bättre vägar för att uppnå våra mål. Att få träffa kollegor, resa och vara en del av ett av värdens starkaste varumärken är otroligt givande.

Några råd du vill dela med dig av till läsarna som har studie- och yrkesval framöver?
Försök ta reda på vad du tycker är roligt och gå den vägen! Våga testa olika saker och utmana dig själv i det. Kanske finns det yrken som du inte ens känner till som hade passat dig? Prata, lyssna och ta hjälp av personer i din omgivning för att få en bättre uppfattning om möjligheter. Låt inte någon annan bestämma vad du klarar av eller inte. Har du en dröm eller ambition - följ den, du kommer bli förvånad över hur långt det tar dig!