Sollentuna kommun

Med hållbarhet i hjärtat och framtiden

Linn Hellstrand jobbar som miljöadministratör på Sollentuna kommun. Efter en resa till Australien blev hon mer uppmärksam på klimatkrisen och valde därför att vidareutbilda sig inom miljövetenskap. I Sollentuna känner hon att hennes arbetsuppgifter är både viktiga och utmanande, samtidigt som hon får möjlighet att utvecklas.

Med en bakgrund inom hästsport och en utbildning i ekonomi trodde Linn Hellstrand att hon hade framtiden klar för sig. Men en resa till Australien gjorde att hon blev mer medveten om klimatkrisen och de utmaningar jorden står inför. Hon kände att det var viktigt för henne att bidra i miljöarbetet och valde att vidareutbilda sig inom miljövetenskap. På Sollentuna kommun jobbar hon som miljöadministratör, det innebär att hon bland annat arbetar med kommunens energiplan, miljöredovisning och miljökommunikation.
Hon tycker att arbetsuppgifterna är både angelägna och utmanande och att hon får möjlighet att växa och utvecklas.

”Det bästa med mitt jobb är att jag varje dag får arbeta med viktiga frågor som jag känner starkt för! Jag har också fantastiska kollegor som är riktigt duktiga på det de gör och som inspirerar mig.”

LÅT STUDIEVALET TA TID!
Linn har provat på flera olika jobb inom både restaurang- och finansbranschen. Hon har även praktiserat inom hållbart byggande och klimatberäkningar, samt engagerat sig i olika föreningar. Hennes bästa råd är att låta studievalet ta tid.

”Känn efter vad du tycker är kul och intressant. Att prova på olika jobb och kurser innebär att du till slut hittar det som är rätt för dig. Och skulle du välja fel jobb eller utbildning, så går det faktiskt att byta. Allt går, det är bara du själv som sätter ramarna för vad som är möjligt!”