Sollentuna kommun

Kommunikatören Lina gör skillnad för invånarna

Lina Karlsson har alltid älskat att läsa. Hennes studier och jobb har handlat om språk och att skriva texter. Nu jobbar hon som kommunikatör i Sollentuna kommun. Här får hon göra skillnad och hjälpa människor att hitta och förstå den information som de behöver.

Lina jobbar med att skriva texter, med grafisk produktion och som webbredaktör. Hon gör bland annat inlägg i sociala medier och jobbar med kommunens webbplats.
”Det är fantastiskt att få jobba med olika typer av texter. Jag gillar att få leka med språket, utmana mig själv och att anpassa information för olika målgrupper. Om jag ska skriva om något bra som har hänt i kommunen, då kan jag ta ut svängarna och vara lite mer kreativ. Om jag skriver ett inlägg för Instagram så handlar det mer om att stärka kommunens varumärke.”
Lina har inriktat sig på språk och text i både studier och jobb. Efter studenten från samhällshumanistiskt program läste hon en grundkurs i journalistik och efter det engelska en termin i London. Därefter började hon på kulturvetarlinjen vid Stockholms universitet. Efter ett sabbatsår hoppade hon istället på en YH-utbildning som kvalificerad säljare och marknadsförare. Två veckor efter examen fick hon jobb som sälj- och marknadsassistent.

Roligt och utvecklande i Sollentuna kommun
Lina började bli nyfiken på yrket kommunikatör. Många jobbannonser som kommunikatör krävde ofta kunskap i layout-programmet InDesign så hon gick en kvällskurs för att lära sig det. Hon sökte en tjänst som kommunikatör i Sollentuna kommun och fick jobbet. Här har hon nu jobbat i tio år och bytt både roll och plats i organisationen. Det har varit roligt och utvecklande hela tiden tycker Lina.
”Att jobba i en kommun lever verkligen inte upp till ryktet om att vara en mossig arbetsplats. Jag har träffat fler engagerade och kompetenta människor här än på tidigare jobb. Det finns en tillåtande kultur här och jag uppmuntras att utveckla min kompetens.”

Prata med någon om din framtid!
Lina visste som tonåring inte vad hon ville bli. Hade hon vetat att det fanns en utbildning för att bli kommunikatör hade hon nog velat utbilda sig till det från början.
”Om jag skulle ge ett råd till mig själv i gymnasiet så skulle det vara att prata med en studie- och yrkesvägledare för att få veta mer om vad jag kunde rikta in mig på. Vet du inte vad du vill eller kan bli så kan det vara bra att få tips och råd!”