Byggbranschens yrkesnämnd Uppland

Vi som jobbar i bygg- och anläggningsbranschen är med och skapar framtidens hållbara samhälle. Vi bygger framtiden och vi hoppas att du också vill vara med!

Det fantastiska med att välja Bygg- och anläggningsprogrammet är att det ger dig en yrkesutbildning samtidigt som du ges möjlighet till högskolebehörighet för att i framtiden kunna plugga vidare. Redan under skoltiden får du möjlighet att praktiskt tillämpa dina nya kunskaper och du är anställningsbar direkt efter utbildningen. Detta gör att du får större valfrihet och möjlighet att skapa en lång karriär inom samhällsbyggnad.

Arbetet i bygg- och anläggningsbranschen står för hållbarhet både för miljön och människan. Att vara klimatsmart innebär bland annat att det som byggs ska användas i generationer. Säkerhet är en viktig del i varje projekt som genomförs. Med hjälp av utvecklade hjälpmedel, smarta lösningar och kunskap skapar vi en trygg och säker arbetsplats för varje medarbetare.

Läs mer om våra yrken på www.byggdinframtid.se.
BYN Uppland representerar Byggföretagen, Maskinentreprenörer, Byggnads och SEKO och tillsammans vill vi att du ska trivas i vår bransch.

Välkommen till en bransch som bygger vårt samhälle och framtiden.

ADRESS

Byggbranschens yrkesnämnd Uppland

Yrken

Program

Gymnasieskolans Bygg och anläggningsprogrammet (Grundutbildning), därefter fortsätter du som lärling på ett byggföretag (Kvalificeringstid) och får under tiden lön av arbetsgivaren. När du gjort din kvalificeringstid hos arbetsgivaren får du ett Yrkesbevis. Som vuxen finns andra vägar.