Komatsu Forest AB

Vill du forma en hållbar framtid tillsammans med oss?

Vi har alla ett ansvar att arbeta mot en hållbar framtid. För oss som maskintillverkare ser vi på hållbarhet ur flera perspektiv. Dels hur vi arbetar inom vår verksamhet, dels hur våra maskiner kan vara skonsamma mot sin omgivning.  Men även hur vi som en del av en helhet kan bidra till att göra världen till en bättre plats att leva på.

Vilka är vi?
I över 60 år har vårt företag varit synonymt med innovationer och lösningar för ett hållbart skogsbruk. Som en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner är vi verksamma på alla viktiga skogsmarknader runt om i världen. Genom tillverkning och innovativ teknologi skapar vi värde som verkar för att möjliggöra en hållbar framtid där människor, företag och vår planet växer tillsammans.

Våra medarbetare
Hos oss finns en mångfald av människor med olika kompetenser - men med gemensamma värderingar. De värderingar som styr och motiverar vårt beteende är ambition, uthållighet, samarbete och autenticitet. De är också viktiga drivkrafter för vår framtid. Vi har en stor bredd av olika yrken och hos oss jobbar bland annat montörer, mekaniker, ingenjörer, marknadsförare, säljare, ekonomer, inköpare, tekniker, administratörer m fl.

Vi tror på att ge tillbaka
För oss är det viktigt att ge tillbaka till samhället. Vi har bland annat ett stort engagemang i Dragonskolan i Umeå där vi har skapat en toppmodern undervisningsmiljö som påminner om den i vår egen fabrik. Här utbildas framtidens medarbetare i mekatronik, hydraulik, automation och montering. Varje år får tre studenter från Dragonskolan ett stipendium för att besöka staden Komatsu i Japan och Komatsu Ltd:s produktionsenhet.