Metso Outotec Sweden AB

Metso Outotec är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning, metallförädling och återvinningsindustrin. Vårt mål är att öka kundernas energi och vatteneffektivitet, att öka deras produktivitet och att minska deras miljömässiga risker. Med vår expertis inom bearbetning och med våra produkter i teknikens framkant är vi kundernas partner för positiv förändring. Vi har omfattande lösningar från malmåder i gruvan till färdig metall, ett globalt servicenätverk och branschledande innovation samt forskning och utveckling.

Under 2020 gick Metso och Outotec samman till ett bolag. Detta har och kommer att öppna för nya möjligheter för företaget, personalen och våra kunder.

På Metso Outotec i Skellefteå finns det två globala produktlinjer inom Metals-affärsområdet. En produktlinje jobbar med utveckling och försäljning av teknologier för ädelmetallframställning och den andra jobbar med teknologier för industriell gasrening.

Dessa produktlinjer har också en ingenjörsavdelning som består av ca 40 ingenjörer inom process, maskin och el. Ingenjörerna jobbar med att utveckla och projektera produkter och anläggningar. Vi levererar sedan projekteringsunderlag och process-utrustning till våra kunder runtom i världen för att sedan hjälpa dem på plats med installation och igångkörning av anläggningen.

Det finns också tre globala produktcentra för kvarninfodringar, pump-infodringar och truckflak/infodringar. Det finns även flera andra globala funktioner samt ett regionalt produktcentra för kvarninfodringar med egen konstruktionsavdelning och en som jobbar med Europa, Mellanöstern Afrika och Ryssland. Liksom ett laboratorium för utveckling av gummimaterial, fälttester och analyser.

Utöver detta har vi också stödfunktioner såsom ekonomi, inköp och HR.

Verksamheten ger den som jobbar här alla förutsättningar för ett intressant och utvecklande arbete i en miljö som dagligen innehåller globala kontakter. Det öppnar upp för en rolig karriär, där du har hela världen som arbetsfält. Vi är verksamma i över 50 länder och har över 15 000 anställda. I Sverige har vi ca 750 anställda på tolv olika platser.