Metso Sweden AB

Metso är ett världsledande industriföretag som erbjuder utrustning och tjänster för hållbar bearbetning av naturresurser och hållbara resursflöden inom gruv-, ballast-, återvinnings- och processindustrin. Med våra unika kunskaper och innovativa lösningar hjälper vi kunderna att effektivisera verksamheten, minska riskerna och öka lönsamheten. Metso har över 15 000 anställda i mer än 50 länder.

INNOVATIV MILJÖ
I över 60 år har banbrytande innovationer utvecklats i Ersmark. Några av de största är kvarninfodringar av gummi, med eller utan stålinsatser, och Megaliner, en kvarninfodring med ett unikt fästsystem som gör den säkrare och snabbare att installera.

Infodringar till några av världens största kvarnar har utvecklats och designats i Ersmark.

Vi har en trevlig arbetsmiljö med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter.

VI JOBBAR GLOBALT
I Ersmark finns tre globala produktcentra för kvarninfodringar, pump-infodringar och truckflak/infodringar. De ansvarar globalt för produkt-utveckling, produktdesign, applikations- och produktsupport, samt utveckling av programvaror, slitageverktyg, artificiell intelligens/VR etc.

Flera globala funktioner finns på plats. Däribland en marknadsavdelning med globalt ansvar för marknadsföring, digitala verktyg, säljkoncept och utbildningar för
flera produktområden.

Det globala produktionsansvaret för världens alla gummifabriker finns i Ersmark.

Här finns också ett regionalt produktcentra för kvarninfodringar och en konstruktionsavdelning som jobbar med Europa, Mellanöstern och Afrika. Liksom ett laboratorium för utveckling av gummimaterial, fälttester och analyser.

NYA MÖJLIGHETER VÄNTAR
Under 2020 planerar Metso och Outotec att gå samman till ett bolag. Det kommer att öppna för nya möjligheter för både företag och personal.