Northvolt AB

Det är rast. Du bläddrar i en tidning. Kanske för att batteriet är slut. Kanske för att studievägledaren tipsat om att tidningen “rymmer massvis med karriärmöjligheter”.
Kanske sitter syo där på andra sidan bordet med uppmanande blick. En blick som försöker säga – vad var det jag sa? Du hittar ingenting som backar upp det som sas. Bara sida upp och ned med företag och byråkratimaskiner som försöker locka till sig sådana som du. Lite för glada ansikten, lite för rena kläder och tänder. Lite för många män i vårdyrken, lite för många tjejer i bygghjälm. Lite för unga. Lite för snygga.
Plötsligt stannar du upp på en sida som säger något annat: MAKE OIL HISTORY. Det är allt. Du börjar läsa. Det visar sig vara en batteritillverkare som heter Northvolt.
Egentligen ett företag bland alla andra. De söker också massvis med folk. Men de verkar drivas av något annat än sin storlek och explosionsartade tillväxt. De verkar på allvar vilja sätta stopp för det idiotiska i att pumpa upp olja. Olja som legat begraven sedan Jurassic Park rymde hela planeten. Olja som kan användas till allt från medicin, gödsel till nylonstrumpor. Men istället tuttar vi eld på denna skatt. Inte för att vi måste uppleva Thailand varje vinter. Inte för vi måste ta bilen den där halvmilen till träningen.
Utan bara för vi känner för det. Planeten går åt pipan. Bara för vi fick lite feeling. Rasten är slut. Du har bestämt dig. Du tänker inte skaffa någon karriär. Du tänker ta tag i framtidens utmaningar. På allvar. Bygga uppladdningsbara batterier tillverkade av återvunna råvaror med förnybar el. Precis som Northvolt gör. Okej, kanske slår du ihop dina påsar med Northvolt. So what? Kanske kompenserar de ditt slit med lön och utbildning.
Who cares? Du har i alla fall en plan, att förpassa oljan till historien. Längst ned på sidan finns en webbadress med utbildningsvägar som leder raka vägen in i en framtid på Northvolt.
Du lägger den på minnet, reser dig upp och lämnar tidningen uppslagen.

ADRESS

Northvolt AB
Gamla Brogatan 26
111 20 STOCKHOLM

Yrken

Utbildningsvägare

Gymnasieprogram inom industri, el, automation, energi eller teknik. Vill du arbeta som ingenjör rekommenderar vi civil- och högskoleutbildningar inom maskin, metallurgi, kemi och process.