Northvolt

Vill du skriva historia?

Etableringen av gigafabriken Northvolt Ett i Skellefteå är historisk på många sätt. En ny basindustri grundas i Europa. Tusentals anställs. Världens blickar vänds mot norra Sverige. Men den historia vi framför allt vill skriva är hur vi på Northvolt gjorde vår del, en stor del, i att möta och bromsa klimathotet. Genom att producera världens mest miljövänliga litiumjonbatterier kan vi leda världen i omställningen till eldrivna bilar, lastbilar, verktyg och industrier utan utsläpp.

För att kunna göra det behöver vi dig.

Du som vill jobba med världsledande teknik
På Northvolt använder vi oss av högteknologiska lösningar, både i delar av tillverkningen genom robotar och högautomatiserade maskiner, men även i hur vi kan spåra våra batterier och innehållet i dem. Och till skillnad från många andra industrier så är delar av vår produktion kliniskt ren. Faktum är att vår arbetsmiljö snarare liknar ett laboratorium än en klassisk industrimiljö. Och tunga lyft? Nej, det jobbet gör maskinerna åt oss.

Du som vill jobba i en internationell miljö
Vi har samlat smarta, engagerade och spännande människor från hela världen, som sökt sig till Northvolt just för att de tror på det uppdrag vi har framför oss. Redan idag är över 111 olika nationaliteter representerade i företaget. När vi nu bygger upp en denna nya industri vill vi också se till att bygga den jämställd från start och har därför som mål att bli det första industriföretaget med jämn könsbalans. Vi vet att det blir bäst när vi alla jobbar tillsammans på lika villkor och mot samma mål.

Du som vill jobba med något viktigt
I dagsläget produceras uppemot 95% av världens alla batterier i Kina, Sydkorea och Japan. De tillverkas allt som oftast med fossil energi, som orsakar stora mänger utsläpp av koldioxid. Om vi ska kunna nå Parisavtalets globala mål om minskade koldioxidutsläpp, för att säkra ett gott liv för kommande generationer, så måste de batterier som ska driva framtidens fordon och industrier bli hållbara redan från början. Vi söker dig som förstår det och vill vara med och göra det möjligt.

Under de kommande åren kommer vi behöva ungefär 3000 personer som vill vara med och tillsammans utgöra Northvolt Ett i Skellefteå. Rekryteringen har redan börjat. Vi ger dig möjligheten att skriva historia – och ännu viktigare: att skapa en hållbar framtid.

 

ADRESS

Northvolt Ett
Torsgatan 122
931 36 Skellefteå

Yrken

Utbildningsvägare

Gymnasieprogram inom industri, el, automation, energi eller teknik. Vill du arbeta som ingenjör rekommenderar vi civil- och högskoleutbildningar inom maskin, metallurgi, kemi och process.