Elpress AB

Vi arbetar med hela världen

Sedan 1959 utvecklar, tillverkar och marknadsför vi kompletta kontaktpressningssystem för elektriska ledarförbindningar. Elpress AB med huvudkontor och fabrik i Kramfors ägs av Lagercrantz Group AB. Huvudkontor och fabrik ligger i Kramfors och dotterbolagen finns i Tyskland, Danmark, USA samt Kina.

Vi är marknadsledande i Norden och våra produkter säljs bla till tillverkare av transformatorer, vindkraftverk, tåg, och telecomindustrier över hela världen.

FORSKNING OCH UTVECKLING
Tekniken går framåt i en rasande fart och vi vill hela tiden ligga i framkant vad gäller produktutveckling. Hos oss finns ett av Europas modernaste testlaboratorium där vi jobbar med att utveckla nya lösningar inom förbindningsområdet. På teknikavdelningen finns ingenjörer och tekniker som jobbar med teknisk dokumentation och framställning av våra produkter.

FÖRSÄLJNING OCH MARKNADSFÖRING
Våra säljare jobbar ute på fältet både på den nordiska marknaden och i övriga världen. För att supporta våra säljare har vi en marknadsavdelning som arbetar med framställning av säljmaterial i form av kataloger, hemsidor, mässmaterial på flertalet språk.

IT OCH LOGISTIK
Vid vårat centrallager i Frånö packas varje år ca 90 000 ordrar som distribueras till över 50 länder. Vi har egen IT-avdelning som sköter logistiken och tekniken så att dataflödet från det att kunden lägger ordern fram tills fraktbolaget hämtar leveransen fungerar problemfritt.

INTERNATIONELL EKONOMI
All ekonomi på företaget sköts från vårat kontor i Kramfors där det arbetar civilekonomer, revisorer mm som hela tiden måste vara uppdaterade i den internationella ekonomins utveckling.