Nordhydraulic AB

Vill du vara med och styra världen?

Nordhydraulic AB utvecklar och tillverkar hydrauliska ventiler sedan 1966. Kunderna är världsledande företag inom mobil hydraulik där vår produkt styr funktionerna på t.ex. en timmerkran, grävmaskin eller en hjullastare. Nordhydraulic ingår sedan 2008 i den tyska HYDAC-koncernen med ca 9500 anställda i 50 olika företag runt om i världen.

Produktion: I vår produktion finns många roller och ingångar till dessa. En vanlig start är i monteringen. Trivs du i den dynamiska miljön och det snabba tempot så kan du lära dig alla 15 produktfamiljerna. Det finns även en möjlighet att komma vidare till andra tjänster inom företaget om du har viljan och drivkraften. Vi har även olika tjänster för CNC-/maskinoperatörer där industriprogrammet är en bra ingång då du blir utbildad CNC-operatör. En annan bra ingång är natur-/ teknikprogrammet. Många ungdomar väljer att börja jobba hos oss direkt efter gymnasiet för att senare gå vidare till universitetsstudier. Några av dessa väljer att stanna eftersom de trivs med jobbet. Vi har ett nära samarbete med gymnasiets industriprogram där eleverna tillbringar en stor del av tiden i våra lokaler.

Utveckling: Läser du vidare på universitet eller högskola kan du bli konstruktör. Gillar du att lösa problem eller skapa nya saker passar det dig. Det är en varierande roll med fokus på att förbättra befintliga produkter och utveckla nya. Samarbetet med produktion och kunderna runt om i världen är en del av det dagliga arbetet. Elektrifieringen av fordon pågår för fullt och ställer krav på att våra produkter anpassas på ett smart sätt. Vill du vidare ut i världen så finns Hydacs utvecklingsavdelningar i tex Tyskland och USA.

Kvalitet: Kundkrav, standarder, förbättringar, utredningar samt kontrollmätning är några av de uppgifter kvalitetsavdelningen tar hand om i nära samarbete med resten av företaget, kunderna samt med våra leverantörer.