Permascand AB

Elektrokemi: din framtid inom grön teknik

Vad har smartphones, elbilar och ritpapper med oss på Permascand att göra? Jo, det vi gör inom elektrokemi kan ta fram råvaran till batterier och se till att bleka pappersmassa så att det går att tillverka vitt papper.

Elektrokemi är när man använder elektricitet för att framställa kemiska ämnen. På Permascand designar vi elektroder som skapar rätt elektrokemiska reaktioner. Elektroderna har olika beläggningar som gör elektrokemi möjlig och vi säljer dessa som applikationer och paketerade produkter till industriföretag över hela världen.

Vi satsar på att bli en världsledande leverantör av elektrokemi för grön teknik, alltså teknik som hjälper till att göra världen renare. Bland annat levererar Permascand effektiva system som renar barlastvatten på stora fartyg, på så sätt bidrar våra produkter till en förbättrad miljö för världens hav.

Permascand är både ett lokalt och globalt företag.  På vårt huvudkontor i Ljungaverk finns olika verkstäder, montering, forskning och utveckling och administration samlad. Här jobbar cirka 130 medarbetare, de flesta med högteknologiskt verkstadsarbete. Men våra kunder finns till 95% utanför Sverige och varje dag skickar vi våra produkter ut i världen.

De senaste åren har både orderingången och omsättningen ökat och vi nyanställer hela tiden. Är du intresserad av att jobba i ett high tech-företag där kvalitet och engagemang är viktigt? Ta kontakt så kanske vi har en gemensam framtid!