Renova AB

ANDRA PRATAR OM HÅLLBARHET,
FÖR OSS ÄR HÅLLBARHET HELA VERKSAMHETEN.

Ett miljöföretag
Renova är Västsveriges ledande miljöföretag inom avfall och återvinning. Vi jobbar med miljö och hållbarhetsfrågor på många olika sätt. Vi hämtar avfall och ser till att det tas om hand på miljöriktigt bästa sätt. Vi hjälper våra kunder och andra i samhället med utbildning och goda råd om sortering så att så mycket som möjligt av avfallet återvinns.
Miljöfrågorna är en del av vår vardag. Några exempel: Alla våra medarbetare får miljöutbildning. Vi har en helt fossilfri fordonsflotta.
Vi planerar våra egna transporter så att våra chaufförer kör så korta sträckor som möjligt.

Arbete
Avfall och återvinning är verkligen en framtidsbransch. Vi behöver de bästa medarbetarna med utbildning inom process- och driftteknik, kemiteknik, miljö, transport och fordon, plåtslageri, blästring, ekonomi, kundservice, försäljning och marknadsföring.
Som du förstår har vi många olika yrkeskategorier och vi behöver kompetens från såväl praktisk gymnasieutbildning till högskola/universitet. Våra största yrkesgrupper är chaufförer med C/ CE-körkort.
Här har vi alltid behov av nya medarbetare som vill göra en insats för ett mer hållbart samhälle.

Möjligheter
För att vara den ledande miljöaktören i Västsverige behöver vi ha kompetenta och engagerade medarbetare som delar koncernens värderingar. Vi tycker att det är viktigt med utveckling och delaktighet för medarbetare.
Vi jobbar också mycket med social hållbarhet - för ett mer hållbart samhälle.

Utveckling
Renova fortsätter driva utvecklingen inom avfallshantering och återvinning. Vi samarbetar med kunder, näringsliv, skolor, universitet och högskolor. Varje år får till exempel en ung forskare inom miljöområdet ett stipendium från Renova på 100 000 kronor för att kunna arbeta vidare med viktiga miljöfrågor.

Miljöutbildning för skolor 
Vad händer med det som slängs egentligen? Renova tillsammans med ägarkommunerna erbjuder miljöutbildningar för elever i kommunerna. Nytt för i år är ett större urval lektionsupplägg och lektioner redan från årskurs 4*. Välj själv vilken inriktning som passar dina elever bäst. Då alla utbildningar genomförs på uppdrag av de tio ägarkommunerna är de alltid helt kostnadsfria för skolor i kommunerna. Se Miljöutbildningar | Renova

Se mer om oss
Titta gärna in på vår hemsida och se mer av hur det är att jobba på Renova.