Leksands gymnasium

Din väg in i framtiden

Hos oss på Leksands gymnasium möter du skickliga lärare, som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. De lägger alla sin tid och kraft på att du som elev ska få den bästa utbildningen, så att du kan nå dina mål.

Du studerar i en miljö som många beskriver som öppen och trivsam och skolan är känd för sin varma och positiva atmosfär. För oss är det en självklarhet att det är vi tillsammans som skapar en bra skola. Det innebär att du får många möjligheter att vara med och påverka din utbildning och din vardag på skolan.

Nå dina drömmar 
Oavsett hur dina drömmar ser ut så vill vi ge dig de verktyg och de erfarenheter som du behöver för att nå dit du vill.

Nära samarbete med eleverna
Vi har ett aktivt elevråd som, tillsammans med lärare och skolledning, arbetar för att utveckla skolan så att den blir ännu bättre. Elevrådet är också med och gör skolåren lite festligare, genom att ordna allt från maskerad till ett pampigt studentfirande en hel vecka i juni. På skolans scen har esteteleverna konserter som alla bjuds in till. Det kan vara en speciell högtid, ett internationellt besök eller helt enkelt lust att spela som inspirerar eleverna till att bjuda på konsert.

Samarbetar med hela världen
Vi har många samarbetspartners i Leksand, Sverige och världen, exempelvis, Japan, Uganda, Frankrike och USA. Våra praktikplatser (APL) finns på många orter oavsett om du är lärling eller yrkeselev. Vi är övertygade om att du blir än mer förberedd för framtiden om du får möjlighet att studera i verkligheten under din studietid.

Alla möjligheter att lyckas
Du är varmt välkommen till Leksands gymnasium. En skola som ger dig möjlighet att växa som människa och alla möjligheter att lyckas i livet. Alla elever som går ett yrkesprogram får grundläggande behörighet till högskolan.

Elevboende
Om du behöver boende så samarbetar vi med flera bostadsbolag.

Stor plats för idrott
Hos oss kan du fortsätta utvecklas inom din idrott. Vi har nationell godkänd idrottsutbildning, NIU, i ishockey för flickor och pojkar samt baseboll och softboll. Dessutom kan du utveckla din idrott på skoltid genom lokal idrottsutbildning, LIU. Då tränar du den idrott som du på fritiden utövar och som du gärna satsar extra på.

ADRESS 
Leksands gymnasium
793 80 LEKSAND

Besök: Rättviksvägen 29

Telefon: 0247-801 35

Program

BF, inriktning Fritid och hälsa
EK, inriktning Ekonomi
HA, inriktning Handel och service
HV, inriktning Finsnickeri
NA, inriktningar Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle
SA, inriktningar Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap
TE, inriktningar Design och produktutveckling, Teknikvetenskap
Gymnasial lärlingsutbildning erbjuds på:
BF, HA, HT, HV, RL, VO

Gymnasiesärskola
Administration, handel och varuhantering
Hotell, restaurang och bageri
Hälsa, vård och omsorg