Flygteknikcenter Ljungbyhed

Hela världen som arbetsfält

Utbildningen passar dig som vill jobba i en internationell högteknologisk bransch.
Du lär dig hur flygplan är uppbyggda och konstruerade samt hur man servar och underhåller dem. Efter utbildningen är du redo för att söka anställning som flygmekaniker eller vidare-utbildning till flygtekniker inom Yrkeshögskolan.
Vi är en EASA* Del-147 skola.

Bristyrke
Enligt Boeing som är världens största flygplanstillverkare behövs det 102 000 nya flygtekniker i Europa och 584 000 i hela världen fram till 2030.

Flygmekaniker och Flygtekniker
Flygmekaniker och flygtekniker arbetar med underhåll, tillsyn och reparationer av flygplan, helikoptrar och flygplansmotorer. De arbetar även med nytillverkning av flygplan och flygmotorer. Flygmekaniker arbetar i huvudsak med tillsyn, service och rutinarbeten. Flygtekniker gör felsökningar, inspektioner och kontroller. Flygtekniker har längre utbildning än flygmekaniker.

Om Flygteknikcenter
Den före detta flygflottiljen i Ljungbyhed är platsen där ett modernt utbildningscentrum har tagit form. Skolan har moderna och ändamålsenliga lokaler. I våra hangarer finns ett flertal olika typer av flygplan som används i de praktiska momenten av utbildningen.

Boende och fritid
Skolans elever kommer från hela landet. Det innebär att merparten av eleverna bor på skolans elevboende. En positiv effekt är att boende, aktiv fritid och skola ligger inom gångavstånd. Detta medför att förutsättningarna för dig att lyckas med dina studier ökar ännu mer.

ADRESS 
Flygteknikcenter Ljungbyhed
264 80 KLIPPAN

Program

Flygteknikprogrammet med riksintag