NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Framtidens innovationer börjar här!

Digitaliseringen är här för att stanna och fortsätter förändra varje bransch och varje yrke. Tech, Science, IT och digitalisering går därför som en röd tråd genom alla våra utbildningar. Hos oss förbereds du inför den digitala framtiden oavsett om du läser teknik eller natur.

Som elev hos oss spenderar du dina dagar i ljusa och fräscha lokaler mitt emot Gävle centralstation, vilket gör det lätt för dig att ta dig till och från skolan.

FRAMTIDSSÄKRAD UTBILDNING INOM TECH OCH SCIENCE
Vi ger dig en framtidssäkrad utbildning. Som elev på NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle kan du certifiera dig inom Adobe och Microsoft. Detta är ett bevis på din kompetens och du blir extra attraktiv på arbetsmarknaden.

UTVECKLA DINA KUNSKAPER I MAKERSPACE
I vårt alldeles egna Makerspace får du möjlighet att förverkliga dina idéer och visioner med den nyaste tekniken inom 3D-skrivare, VR och microdatorer. Här kan du även använda vårt biotechlabb med allt från PCR-maskiner till hydroponisk odling.

Natur på NTI
Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap är utvecklat för att du ska få den bästa kompetensen inom naturvetenskap, matematik och teknik. Här får du som elev en bred grund för framtida studier, som exempelvis läkare eller ingenjör. Utbildningen är både teoretisk och praktisk i form av experiment och laborationer.

Teknik på NTI
Teknikprogrammet ger dig kunskap inom fysik, kemi och matematik. Väljer du inriktningen informations- och medieteknik är fokus på programmering. Här får du en bred utbildning i att programmera hård- och mjukvara. Väljer du inriktning teknikvetenskap får du möjlighet att utforska hur nya tekniker kan användas inom hållbarhet, miljö och biologi.

ÄR DU INTRESSERAD AV E-SPORT?
Hos oss får alla möjlighet att välja en E-sportprofil, inom ramen för ett utökat program. Vi har en välutrustad E-sportssal där du kommer få träning inom E-sport samt lära dig mer om organisation och evenemang.

ADRESS
NTI Gymnasiet
Centralplan 3
803 11 GÄVLE

Telefon: 0761 – 39 91 32