NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Jobb för framtiden? Vi har utbildningen!

Tech, Science och IT har blivit en allt viktigare del av människans liv. Denna utveckling ställer stora krav på samhället och organisationer till att bistå med kompetens. Därför behövs du mer än någonsin för att kunna bemöta efterfrågan – och vi är här för att hjälpa dig uppnå dina ambitioner.

NTI Vetenskapsgymnasiet i Gävle startade hösten 2018 för att möta det stora behovet av moderna utbildningar inom teknik, IT och naturvetenskap. Våra lokaler ligger mitt emot centralstationen i Gävle, vilket gör det lätt för dig att ta dig till och från skolan. Vi erbjuder dig också matkort som du kan använda på ett flertal centrala restauranger – god mat är viktigt för att du ska kunna orka med dina studier på bästa vis.

FRAMTIDSSÄKRAD UTBILDNING INOM TECH OCH SCIENCE
NTI Gymnasiet finns på 29 platser runt om i landet och har sysslat med utbildning sen 1968. Vårt mål är att bli Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science, business och design. Tillsammans med statens forskningsinstitut RISE (ri.se) framtidssäkrar vi våra utbildningar så att du får en modern utbildning som ger dig en grund att stå på i en snabbt föränderlig värld.

UTVECKLA DINA KUNSKAPER I MAKERSPACE
I vårt alldeles egna Makerspace får du möjlighet att förverkliga dina idéer och visioner med den nyaste tekniken inom 3D-skrivare, VR- och AR-modeller samt microdatorer. Här kan du även använda vårt biotechlabb med allt från PCR-maskiner till hydroponisk odling. Vi uppmuntrar alla elever till att testa sin kreativitet i Makerspace.

ELEVINFLYTANDE OCH GEMENSKAP
På NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle uppmuntrar vi även våra elever att delta i andra aktiviteter utanför sin lektionstid. Som nystartad skola ger vi dig som elev möjlighet att vara med och påverka och utforma skolans kultur. Det finns föreningar på skolan samt ett elevråd.

NTI NATUR
Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap är utvecklat för att du ska få den bästa kompetensen inom naturvetenskap, matematik och teknik. Vi erbjuder fördjupningen Master för att förbereda dig för din högskole-utbildning och ger dig en bred grund för framtida studier, som exempelvis läkare eller ingenjör. Utbildningen är givetvis både teoretisk och praktisk i form av experiment, laborationer och fältstudier.

NTI TEKNIK
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik är fokuserat på programmering. Programmering är framtidens språk, och hos oss får du en bred utbildning i att programmera hård- och mjukvara. Programmet ger dig kunskap om teknikens roll i samhället och du kommer även utveckla dina kunskaper inom fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. Fördjupningarna som vi erbjuder är Software eller Biotech. Väljer du Software får du lära dig webbutveckling. Väljer du Biotech får du möjlighet att utforska hur nya tekniker kan användas inom hållbarhet, miljö och biologi.

ÄR DU INTRESSERAD AV E-SPORT?
Det finns möjlighet att välja en E-sportprofil för båda programmen, inom ramen för ett utökat program. Vi har en välutrustad E-sportssal där du kommer få träning inom E-sport samt lära dig mer om organisation och evenemang.

ADRESS
NTI Gymnasiet
Centralplan 3
803 11 GÄVLE

Telefon: 0761 – 39 91 32