Luleå gymnasieby Riksbasketgymnasiet Luleå

Vill du elitsatsa på basket samtidigt som du får en gymnasieutbildning av högsta kvalitet?

Välkommen att söka till Riksbasketgymnasiet (BG) i Luleå

BG Luleå tar emot 10 elever varje år, 5 tjejer och 5 killar. Våra elever kommer från hela Sverige och vi har fostrat flera toppspelare. Vi är ett av svenska basketbollförbundets elitutvecklingscentra.

Utbildningen handlar om den individuella utvecklingen, träning före match och att utmana sig själv varje dag. Vi utbildar spelare som är redo för nästa nivå: våra högsta ligor, internationellt spel och landslag. Vår drivkraft är inte SM-titlar och fina tabellplaceringar, även om vi naturligtvis ser båda som ett resultat av det arbete vi gör. Vårt fokus är prestation under träning. Vi jobbar för att blotta och därefter förbättra varje spelares svagheter på planen. Det är därför som vi uppmuntrar dig att hela tiden försöker göra de svåraste sakerna.
Du som vill gå BG söker och kallas till uttagning som görs på idrottsliga meriter. Du måste också söka plats på något av programmen vid Luleå gymnasieskola, en av Sveriges största gymnasieskolor. Störst chans till ett idrottsvänligt schema finns dock på programmen där andra idrottsutbildningar ges: barn- och fritid-, ekonomi-, naturvetenskaps- eller samhällsprogrammet.
Alla elever som kommer in på BG får hjälp med en bostad och en särskild fadderfamilj i Luleå. Vi gör helt enkelt allt för att du ska få en bra start i din nya hemstad – som förresten är en riktig sportstad med elitlag på både herr- och damsidan i både basket och ishockey. Varmt välkommen till Luleå och BG.

ADRESS 
Riksbasketgymnasiet Luleå
Hälsans Hus, Repslagargatan 2
972 39 LULEÅ

Telefon: 0920-45 30 00

Program

Riksbasketgymnasiet