Hornavanskolan

Hornavanskolan utbildar framtidens biltesttekniker. Här är vintrarna långa, med metertjock is på sjöarna, snö i drivor och kyla som ger biltestverksamheten alla de utmaningar som de vill ha.

I Arjeplog samlas kunskap och erfarenhet som du som elev blir en naturlig del av. Under vintern kan man se de senaste modellerna av till exempel Bentley eller Lamborghini köra omkring på gatorna. Arjeplog har miltals av skoterleder och delar av Europas sista vildmark finns precis runt hörnet.

Nära till industrin
Hornavanskolan har ett nära band till fordonsindustrin. Under vart av de tre läsåren har du som elev i programmet Fordonstestteknik möjlighet att praktisera på ett företag i branschen. Under det sista året ges möjligheten att praktisera utomlands. Kanske är du nyfiken på att praktisera på BMW i Tyskland? Eller kanske på Volvo i Borås, eller på ett företag på din hemort? Vi har ett stort kontaktnät. Som elev på Hornavan-skolan ligger världen för dina fötter.

Varm gemenskap
Gemenskapen på elevhemmet Stugan är hjärtat på vårt campus. Som att flytta, men ändå komma hem. Här kan du fika, spela biljard eller chilla tillsammans med dina klasskamrater. Rummen är möblerade och inflyttningsklara, men du får självklart sätta upp dina egna saker på väggarna och inreda som du vill. Du har även egen dusch och toalett i rummet. Köket är gemensamt och där lagar vi mat och äter tillsammans. Det finns också ett allrum där man kan kolla på film, spela spel eller bara hänga.
Många av våra elever är långt hemifrån, men äventyret som delas skapar band för livet!

 

ADRESS
Hornavanskolan
Tingsbacka
938 81 ARJEPLOG

Telefon: 0961-141 84
0961-142 04

Program

Fordonstestteknik
Fordons- och transportprogrammet utbildar för verksamheter som ligger i teknikutvecklingens framkant. Här har du även möjlighet till praktik både i och utanför Sverige.
Hotell- och Turism
Hotell- och turismprogrammet utbildar dig som vill arbeta med besöksnäringen, vare sig det är på hotell, på turistbyrån, ute i skogen eller på fjället.
Naturvetenskapsprogrammet
En utbildning på hög nivå som ger bred behörighet för vidare studier.
Samhällsvetenskapsprogrammet
Det här är ett program för dig som vill lära dig mer om samhällsförhållanden i Sverige och världen.