Anders Ljungstedts gymnasium

En yrkesskola full av möjligheter

CENTRALT LÄGE MED BRETT PROGRAMUTBUD
Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Vi tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning är ett smart val oavsett om du vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller om du vill läsa vidare. Vi erbjuder självklart grundläggande högskolebehörighet för dig som vill.

HÄR SKOLAS FRAMTIDENS YRKESMÄN/KVINNOR
Anders Ljungstedts gymnasium har en lång erfarenhet av yrkesutbildning och våra elever är attraktiva på arbetsmarknaden. I skolans yrkeslokaler ger vi våra elever en trygg grund att stå på och kompletterar det med lärande på en arbetsplats. Vår skola finns här för dig som vill vara säker på att få en yrkesutbildning med kvalité. För oss är det viktigt att eleverna får ett kvitto på sin kunskap, så därför skapar vi även möjligheter för våra elever att delta i yrkestävlingar. De senaste åren har elever på skolan tagit flera prestigefyllda medaljer på Yrkes-SM.

Vi har ett mycket gott branschsamarbete med företag i hela Östergötland och våra elever är garanterade en plats för sitt arbetsplatsförlagda lärarande (APL). Flera av våra program har ingått samarbetsavtal med företag för ytterligare verklighetsförankring och ökad kvalité. På Fordonsprogrammet har de ett pågående samarbete med Volvo och skolan är även en del av Teknikcollege.

Vår flygteknikutbildning har riksintag och erbjuder även yrkeshögskola. Du har möjlighet att läsa alla våra program som lärlingsutbildning. På många av våra program har du möjlighet till utlandspraktik då vi har ett internationellt utbyte med flera skolor i Europa.

VI ERBJUDER EN TRYGG OCH LUGN ATMOSFÄR
Hos oss är det viktigt att alla elever känner sig trygga och sedda. Samlingspunkten på skolan är vår galleria med gott om sittplatser runt vår reception och cafeteria. Här fikar både lärare och elever och våra skolvärldar finns på plats för att stötta och hjälpa våra elever. Skolan har även en egen butik där det dagligen erbjuds nybakat och egentillverkade smörgåsar.

För de elever som har behov av extra stöd finns ett fungerande elevhälsoteam som ser till varje individs bästa. Elevhälsoteamet består av studie- och yrkesvägledare, skolsköterska, specialpedagog, kurator och skolpsykolog och de erbjuder bland annat enskilda samtal kring studieteknik och motivation samt stöd i lärandesituationer. Alla våra elever har tillgång till digitala hjälpmedel och vi arbetar aktivt i digitala klassrum. I skolans egna bibliotek finns erfaren personal till hands för att hjälpa till.