Bildningscentrum Facetten

Det är här du ska vara

Välj det du brinner för
Bildningscentrum Facetten är det perfekta alternativet för dig som söker spännande möjligheter i ditt gymnasieval. Våra drygt 250 elever kan välja mellan sju nationella program och profiler. Mest kända är vi för att vi är ett av Sveriges bästa fotbolls- och golfgymnasier.

En utåtriktad skola
Hos oss finns en stor mix av elever från ca 40 kommuner runt om i Sverige. Atmosfären är skön med trevliga kompisar och engagerade lärare där ”alla känner alla”.
Våra dörrar står alltid öppna mot omvärlden. Vi varvar traditionell undervisning med studieresor, föreläsare och samarbetsprojekt med näringslivet och det närliggande samhället.

Bäst i Sverige på Ung Företagsamhet
Vi är bäst i Sverige på Ung Företagsamhet, vi har ett branschcertifierat byggprogram och vi är samarbetsskola till Amnesty International i arbetet kring mänskliga rättigheter. Vi satsar på utökad praktik på alla våra yrkesprogram. Det finns helt enkelt massor av bra skäl att gå hos oss.

Vi vill att du ska lyckas
Vårt mål är självklart att du ska stortrivas hos oss. På så sätt får du alla förutsättningar att utveckla din personlighet och nå bästa tänkbara studieresultat.

Välkommen till en personlig gymnasieskola som bryr sig!