Holavedsgymnasiet

Ett brett utbud av kvalitet och kunskap

Holavedsgymnasiet är en medelstor gymnasieskola med ungefär 850 elever. Här finns ett brett utbud av program.
Vi arbetar för bra kvalitet inom alla områden. Vårt elevråd engagerar sig för att eleverna hos oss ska vara med och påverka sin utbildning.

PERSONLIG UTVECKLING
Dina studieresultat är viktiga och vi försöker att se till att du får det stöd du behöver. Vi vill att alla som lämnar gymnasiet ska ha gedigna kunskaper inom de områden de har valt.
Din personliga utveckling står i fokus hos oss. Vi vet att det händer mycket i en ung människas liv under gymnasieåren. Hos oss finns elevråd, elevskyddsombud, elevhälsa och trygghetsteam som jobbar för att alla ska känna sig trygga och välkomna.

EXTRA VAL
Hos oss får du stora möjligheter till idrottsutövande och estetiska aktiviteter som bild, dans, musik och teater. Vi erbjuder även den nationella idrottsutbildningen (NIU) –Bandy, där du tränar under skoltid.
Holavedsgymnasiet har ett brett utbud av utbildningar och vårt innehåll står för kvalitet och kunskap.

INTERNATIONALISERING
För oss är internationaliseringsarbetet viktigt. Våra elever på SA har agerat EUparlamentariker i Strasbourg och har ett samarbete med en skola i Sarajevo.
På HA och RL har du möjlighet till fem veckors praktik i Oxford. Du som går BF och VO har möjlighet till praktik i Kenya.

CERTIFIERADE UTBILDNINGAR
Vi vill att våra utbildningar ska nå upp till de krav som ställs av branschen. 2018 blev vårt Vård- och omsorgsprogram certifierat som Vård- och omsorgscollege. 2019 certifierades vårt Fordon- och transportprogram som Motorbranschcollege. Vårt El- och Energiprogram är ETG-certifierat.

NÄRA TILL ALLT
Holavedsgymnasiet ligger centralt, fem minuters gångväg från stadens kärna, nära till shopping och gör det möjligt för dig att ta en fika, med dina klasskompisar, på någon av stadens mysiga uteserveringar. Utbudet av fik, affärer och restauranger är stort.
För dig som gillar att åka skateboard så är Holavedsgymnasiets läge perfekt. I anslutning till skolan ligger en skatepark där du kan spendera en längre rast eller efter skoltid.
På Storgatan hittar du EPIC där olika arrangemang anordnas för ungdomar.
Ett stenkast från skolan hittar du även Tranås kulturskola som erbjuder ett brett utbud av kulturella aktiviteter.

BRA PENDLINGSAVSTÅND
Det är enkelt att pendla in till Tranås och det är lika enkelt att göra kortare turer till större städer. Det tar mindre än en timme att ta sig norrut med pendeltåget till Linköping eller söderut till Jönköping.