Kungsgårdsgymnasiet

Välkommen till Kungsgård. Vi har modet, drivet och idéerna!

Mångfald
På Kungsgård samlas många olika människor på flera olika program. Vi är stolta över vårt breda utbud av utbildningar och den samlade kompetens som finns på vår skola. Hos oss får du möjlighet att fördjupa dig i ditt intresse och samtidigt bidra till att skapa en trygg miljö där du kan vara dig själv, där vi lyfter varandra. Med vår satsning på internationalisering vill vi ge dig en förståelse för andra kulturer, ett globalt synsätt och förmågan att tänka gränsöverskridande.

På väg mot framtiden
På våra yrkesprogram och anpassad gymnasieskola samt Introduktionsprogram har vi Arbetsplatsförlagt lärande (APL) som innebär att delar av utbildningen förläggs på en arbetsplats. Skola och arbetsliv vävs samman och det blir på riktigt. Dessutom får du möjlighet att skaffa dig värdefulla kontakter för framtiden.

Restaurangbranschen har stora behov i framtiden av välutbildade kockar, serveringspersonal och bagare. Här finns också andra möjligheter som till exempel bartender eller dietist. Om du sköter dina kort rätt har du sysselsättning innan du hinner ta av dig studentmössan!

Våra utbildningar inom hantverk erbjuder certifieringar till makeupartist och diplomerad nagelterapeut samt delprov för frisör. Sällan har en gymnasieutbildning vart så kreativ och inspirerande. Våra samarbeten med branschen stärkts hela tiden och vi har stora planer för dig.

Karriär sedan 2015
Kungsgård är Norrköpings klassiska ekonomiskola med över hundra års erfarenhet. Här lär du dig ekonomi med hjälp av engagerade och välutbildade lärare i nära samarbete med stadens företag. Hos oss kan du bli diplomerad gymnasieekonom eller välja att fördjupa dig mot juridik. Ekonomiprogrammet ger dig möjligheter till en mängd universitetsutbildningar och yrkesval.

Ung Företagsamhet – UF
Kungsgårdsgymnasiet utbildar framtidens entreprenörer och nytänkare. Hos oss övar de flesta på att starta eget företag. Det gäller både studieförberedande program och yrkesprogram. UF är en fantastisk möjlighet som varje år når fler och fler elever. I nära samarbete med branschen skapar vi framtidens företagare i Norrköping och världen!

 

ADRESS
Kungsgårdsgymnasiet
Södra Promenaden 83
602 34 NORRKÖPING

Telefon: 011-15 38 60

Program

Ekonomiprogrammet - EK
- Ekonomi
- Juridik

Restaurang- och livsmedelsprogrammet– RL
- Servering
- Bageri
- Kök

Hantverksprogrammet
- Hår & makeupstylist
- Frisör

Individuellt Alternativ – IMA

Språkintroduktion – IMS

Anpassad gymnasieskola
- Hotell, restaurang och bageri