Vård- och omsorgscollege Östergötland

Utbildning med kvalitet för ett garanterat framtidsjobb

Vård- och omsorgscollege är ett nationellt samarbete där skola och arbetsliv tillsammans arbetar för en utbildning av högsta kvalitet och en attraktiv anställning inom vård- och omsorg. I skolor som är certifierade av Vård- och omsorgscollege ingår utbildningen på gymnasienivå och vuxenutbildning.

I Vård- och omsorgscollege Östergötland samarbetar kommuner, Region Östergötland, vårdföretagen, fackförbund och skolor för att möta de krav som ställs för att du ska vara anställningsbar efter din utbildning, en utbildning av hög kvalitet.

Utbildningen sker i nära samverkan med arbetslivet. En del av utbildningen är arbetsplatsförlagd vilket innebär att du minst 15 veckor är ute i verksamheten tillsammans med utbildad handledare.

Vissa skolor erbjuder lärlingsutbildning vilket innebär att en mycket stor del av utbildningen genomförs på arbetsplatsen.
Då man ser ett markant ökat vårdbehov i framtiden kommer du med vård- och omsorgskompetens vara mycket attraktiv på arbetsmarknaden, dessutom kan du läsa vidare på högskola under förutsättning att de kurser du valt ger högskolebehörighet.

NYFIKEN?
Ta kontakt med någon av våra skolor för vidare information:

MOTALA Carlsunds utbildningscentrum
Kontakt: carlsund@motala.se

KINDA Kinda Lärcentrum
Kontakt: kinda@kunda.se

LINKÖPING Birgittaskolan
Kontakt: Birgittaskolan@linkoping.se

LINKÖPING Yrkesgymnasiet
Kontakt: linkoping@yrkesgymnasiet.se

LINKÖPING Drottning Blankas Gymnasium
Kontakt: linkoping@dbgy.se

NORRKÖPING Ebersteinska gymnasiet
Kontakt: ebersteinska@edu.norrkoping.se

NORRKÖPING PLUS gymnasiet
Kontakt: norrkoping@plusgymnasiet.se

SÖDERKÖPING Nyströmska gymnasiet
Kontakt: nystromska.reception@soderkoping.se