Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg

DET ÄR VIKTIGT FÖR OSS ATT DET GÅR BRA FÖR DIG

Inför skolstarten 2023 flyttar våra två skolor i Helsingborg ihop. Då huserar vi i nya, toppmoderna och centrala lokaler på Stortorget 13. Vi erbjuder ett brett programutbud med både teoretiska och praktiska program.

Här arbetar elever och lärare nära varandra, med stort engagemang. Vi vill att ditt lärande känns äkta och har koppling till verkligheten, vilket underlättas av att vi bokstavligt talat kommer ha branschen runt hörnet. Delar av undervisningen sker utanför skolan eller i skarpa projekt.

Den engagerade gymnasieskolan
Vi värnar om relationer och är övertygade om att engagemang är nyckeln till en bättre värld. Det personliga engagemanget vi har kring din framgång och ditt välmående är viktigast och det visar vi bland annat genom vår unika utbildning i resiliens. Det betyder att du blir utbildad i att hantera motgångar i vardagen, vilket stärker ditt välbefinnande. Hos oss får du även ett internationellt perspektiv i din utbildning från år 1.

Våra profiler - ditt färdiga gymnasiepaket!
Alla våra utbildningar är toppade med spännande profiler, vilket ger dig möjlighet att även ta tillvara på ditt intresse under gymnasietiden. Att vi har ”profiler” innebär att vi har satt samman ett färdigt gymnasiepaket för dig.

Du väljer alltid ett nationellt program och inriktning i första hand men en del av utbildningen är byggd på ett särskilt område som till exempel Frisör, Räddningsmedicin eller Kriminologi. Kika på fördjupningskurserna i poäng-planen, så ser du vilka kurser det är som är kopplade till profilen. Med det här upplägget kan du få en bred utbildning med en intressant twist!

ADRESS
Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg
Stortorget 13, 252 20 HELSINGBORG

Program

Ekonomiprogrammet
Ekonomi | Business and hospitality management
Ekonomi | Ekonomi
Juridik | Kriminologi

Försäljnings- och serviceprogrammet
Försäljning och service

Hantverksprogrammet
Frisör, barberare och hår- och makeupstylist | Frisör
Frisör, barberare och hår- och makeupstylist | Hår- och makeupstylist

Hotell- och turismprogrammet
Hotell och turism

Samhällsvetenskapsprogrammet
Beteendevetenskap | Beteende
Beteendevetenskap | Kriminologi

Vård- och omsorgsprogrammet
Hälsa och omsorg
Räddningsmedicin