Drottning Blankas Gymnasieskola Lund

DET ÄR VIKTIGT FÖR OSS ATT DET GÅR BRA FÖR DIG

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund ligger centralt, mycket nära till pendlingsmöjligheter och folkliv. Vi är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever kunskap och framgång.

Den engagerade gymnasieskolan
Vi värnar om relationer och är över-tygade om att engagemang är nyckeln till en bättre värld. Det personliga engagemanget vi har kring din framgång och ditt välmående är viktigast och det visar vi bland annat genom vår unika utbildning i resiliens. Det betyder att du blir utbildad i att hantera motgångar i vardagen, vilket stärker ditt välbefinnande. Hos oss får du även ett internationellt perspektiv i din utbildning från år 1.

Skolan som gör skillnad
Vi är en skola som vill göra skillnad! Vi samarbetar med Amnesty. Samarbetet innebär att frågor som rör mänskliga rättigheter ska ha en central roll i undervisningen. Detta genomsyrar undervisningen på många sätt och är något vi arbetar med inom alla program.

Våra profiler - ditt färdiga gymnasiepaket!
Alla våra utbildningar är toppade med spännande profiler, vilket ger dig möjlighet att även ta tillvara på ditt intresse under gymnasietiden. Att vi har ”profiler” innebär att vi har satt samman ett färdigt gymnasiepaket för dig.

Du väljer alltid ett nationellt program och inriktning i första hand men en del av utbildningen är byggd på ett särskilt område. Kika på fördjupningskurserna i poängplanen, så ser du vilka kurser det är som är kopplade till profilen. Med det här upplägget kan du få en bred utbildning med en intressant twist!

Högskolebehörighet inom yrkesprogram
Från och med 2023 blir du högskolebehörig inom alla program, även inom yrkesprogrammen. Kontakta gärna oss om du har frågor kring detta eller något annat.

Håll dig uppdaterad på utbudet
För senaste nyheterna kring vårt programutbud, vänligen besök vår hemsida genom att scanna QR-koden med din mobilkamera!

 

ADRESS

Drottning Blankas gymnasieskola
Skomakaregatan 12, 223 50 LUND

Program

Estetiska programmet
Bild och formgivning | Design och inredning
Bild och formgivning | Grafisk design och reklam

Ekonomiprogrammet
Ekonomi | Ekonomi
Juridik | Kriminologi

Hantverksprogrammet
Frisör, barberare och hår- och makeupstylist | Hår- och makeupstylist

Samhällsvetenskapsprogrammet
Beteendevetenskap | Uniform och beteende