Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City

Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

På Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö City värderar vi det personliga engagemanget och är övertygade om att den bästa utbildningen är verklighetsförankrad, spännande och motiverar dig till bättre resultat. Med nära lärarkontakter skapar vi tillsammans samarbeten i en inkluderande miljö. Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Personligt engagemang
Vårt mål är att du som elev ska få med dig så mycket relevant kunskap som möjligt från din gymnasietid. Därför arbetar vi ständigt med att utforma en skolmiljö efter just dina behov, så att du får de förutsättningar du behöver för att utvecklas.

Under studierna har vi ett genomgående fokus på engagemang. Både på personlig, lokal och global nivå – för vi är säkra på att det skapar bättre samhällen. Vi vill att du som elev ska ta studenten med ett starkare självförtroende och större mod än när du började hos oss. Och även om det är du själv som utgör den största drivkraften för din utveckling, finns vi till för att stötta dig hela vägen.

Undervisning med koppling till verkligheten
Vi tror på att lärande är mer än att läsa om teorier i en bok. Av den anledningen är många av våra lärare experter inom sina områden, med lång erfarenhet från branschen och förmågan att koppla teori till verklighet.

Vi har många skarpa samarbeten med både det lokala näringslivet och internationella aktörer. Våra program har ett internationellt perspektiv på din utbildning, och du som läser vårt yrkesprogram får möjlighet att göra APL utomlands.

En unik profil på din utbildning
Alla program har sina egna unika profiler vilket inte bara gör din utbildning extra spännande utan också får dig att sticka ut på arbetsmarknaden. Vi erbjuder både högskoleförberedande program för dig som vill fortsätta studera efter gymnasiet, och yrkesprogram för dig som vill kunna börja jobba direkt efter examen: Business & hospitality management, säljare eller uniform och beteende. Vad vill du utvecklas inom?

ADRESS

DBGY Malmö City
Östra Kanalgatan 3, 211 41 Malmö

Telefon: 073-256 06 14

Program

FSFOR Säljare
EKEKO Business & Hospitality Management
SABET Uniform och beteende