Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

DEN ENGAGERADE GYMNASIESKOLAN I MALMÖ

Drottning Blankas Gymnasieskola Söderport i Malmö är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Vår trevliga skola är belägen fem minuter från centralstationen och precis vid gågatan vilket gör det lätt för dig som reser att ta dig hit. Vi är en personlig skola där lärare och elever tillsammans arbetar för en trygg och studiemotiverande miljö. Hos oss kan du läsa Räddningsmedicin (VO), Hår- och makeupstylist (HV) eller Kriminologi (SA). Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever kunskap och framgång.

SKOLAN SOM GÖR SKILLNAD
Inom Drottning Blankas Gymnasieskola är det viktigt för oss att det går bra för alla elever. På DBGY Söderport i Malmö är man inte bara en i mängden. De personliga relationerna gör att man får bättre förutsättningar. Vi brinner att ge dig de bästa kunskaper man kan tänka sig både inför fortsatta studier och ett givande arbetsliv i Sverige såväl som internationellt. Hittills har vi samarbetat med skolor och arbetsplatser i bl.a. England, Spanien, Australien, Vietnam och Indien. Vårt mål är att hela tiden utveckla både våra nationella och våra internationella kontakter.

DIN UTBILDNING är VIKTIGAST
Våra engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att alla elever ska lyckas nå sina mål. Vi vill inspirera våra elever till att ha höga ambitioner genom att ge en inblick i yrkeslivet inom branscherna, och hög kvalitet på utbildningen. För att våra elever ska må bra och ha mycket energi under hela skoldagen bjuder vi varje dag på en uppskattad salladsbuffé som ett komplement till vår skollunch.

Du som väljer Drottning Blanka Söderport i Malmö kan se fram emot en spännande resa både på skolan och internationellt!

Vård och omsorgsprogrammet (VO)
Räddningsmedicin: Här ligger fokus på att jobba med just räddningsmedicin och akutsjukvård. Efter godkända kurser är du undersköterska och kan börja arbeta direkt inom vården. Inom utbildningen kan du även välja till kurser för att bli behörig till vidare studier. Du genomför APL (praktik) under 15 veckor och i flera olika delar av vården.

Hår- och makeupstylist (HV)
Brinner du för mode, skönhet och styling, är kreativ, noggrann och gillar att arbeta med människor? Då kan vår profil hår- och makeupstylist vara något för dig. Här läser du exempelvis kurserna Frisör 1, Entreprenörskap, Hår- och makeupstylist 2, Material och miljö, samt Personlig försäljning. Du kommer att få lära dig om färg och formlära inom makeupartisteriet, olika tekniker inom hårstyling och skönhetsmakeup. Dragqueen, specialeffekter, teater och bröllop är bara några exempel på områden där du kommer få utveckla dina hantverkstekniker.

Kriminologi (SABET)
Tycker du att det är spännande med en förståelse kring hur andra människor tänker och agerar, och hur samhället påverkar oss? På vår populära profil Kriminologi på Samhällsvetenskapsprogrammet får du studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Hur tänker en seriemördare och hur kan vi förebygga brott, är exempel på frågor som vi arbetar
med. Du får läsa kurser som Psykologi 1, Kriminologi och Kommunikation. Även Ledarskap och Sociologi är viktiga ämnen inom beteendevetenskapen.

ADRESS

Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport
Per Weijersgatan 4, 211 34 Malmö

Telefon: 040-20 45 40

Program

VOVAR (Vård- och omsorgsprogrammet)
Profil: Räddningsmedicin

HVFRS (Hantverksprogrammet)
Profil: Hår- och makeupstylist

SABET (Samhällsprogrammet, Beteendevetenskap)
Profil: Kriminologi