Drottning Blankas Gymnasieskola Prästgatan

ETT PERSONLIGT GYMNASIUM MED STORT HJÄRTA

Drottning Blankas Gymnasieskola Prästgatan är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång.

DBGY Prästgatan i Helsingborg ligger 200 meter från Knutpunkten med pendlingsmöjligheter för både tåg och buss. Ett myllrande shoppingstråk finns precis utanför dörren. Utöver en bra utbildning inom ditt intresseområde, får du även en god förberedelse inför det yrkesliv som du siktar mot. Tack vare att DBGY Prästgatan är en mellanstor skola, får du mer tid med dina lärare, blir sedd och får en personlig utbildning där du som elev har elevinflytande. Både lärare och rektor tar sig tid att umgås med eleverna, även utanför lektionstid. Det personliga engagemanget märks i vardagen, för att det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Om våra program
Vi har fyra olika program, två som är högskoleförberedande och två yrkesprogram, alla med en egen profil. Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord.

ADRESS

DBGY Prästgatan
Prästgatan 10, 252 24 Helsingborg

Tel: 042-284040

Program

EK - EKO Ekonomi
EK - JUR Kriminologi
HV - FRS Hår- och makeupstylist / frisör
SA - BET Kriminologi
VO - Hälsa och omsorg / Räddningsmedicin