Drottning Blankas Gymnasieskola Södra Kyrkogatan

VERKLIGHETSBASERAD UTBILDNING

DBGY Södra Kyrkogatan, mitt i stan nära Knutpunkten, erbjuder en intressant mix av program, tre högskoleförberedande och två yrkesprogram. Med våra 240 elever är vi en liten och personlig skola. Tillsammans med våra duktiga lärare får du utveckla dina kunskaper och förmågor för att sedan stå väl rustad inför din fortsatta karriär, oavsett om det gäller arbete eller vidare studier.

Hos oss flyttar ofta verkligheten in i klassrummet, men också klassrummet ut i verkligheten. Det ska kännas som att det är på riktigt när våra elever lär sig: Vi kallar det för undervisning i verkligheten. Det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Om våra fem program
Business & Hospitality Management är vår nya, helt unika profil på ekonomiprogrammet. Utbildningen bedrivs i samarbete med Hotel Institute Montreux, som är den ledande skolan inom Hotel Management i Schweiz.

På Handels- och administrationsprogrammet har vi profilen Ledare i butik. I utbildningen lär sig eleverna till exempel hur man jobbar med service och ledarskap. De får också kunskap om hur inköp går till, samt butiksekonomi, exponering och marknadsföring.

På vårt Hotell- och turismprogram får eleverna lära sig att planera, organisera och genomföra aktiviteter och resor utifrån gästers skilda behov och önskemål samt destinationens förutsättningar. Eleverna utvecklar hela tiden sin sälj- och serviceförmåga. Under alla tre år varvas teori med praktik och APL genomförs i Sverige eller utomlands.

Socialt entreprenörskap är vår fördjupning på Samhällsvetenskapsprogrammet. Utbildningen passar elever som är nyfikna på samhällsfrågor i relation till beteende men som också vill få ett entreprenöriellt perspektiv samt kunskaper inom ledarskap.

På Teknikprogrammet har vi profilen Produktutveckling, där vi utbildar våra elever för att jobba i en framtidsbransch. Utbildningen passar elever som är intresserade av design och tekniska processer. En röd tråd genom utbildningen är utvecklingen från idé till färdig produkt.

Det bästa med skolan är att man lätt får kontakt med lärarna och kan få bra hjälp att nå sina mål!
(Bayan, elev SABET)

ADRESS

DBGY Södra Kyrkogatan
Södra Kyrkogatan 4, 252 23 HELSINGBORG

Telefon: 042-444 96 89

Program

EK- EKO Business & Hospitality Management
HA - HAN Ledare i butik
HT - Hotell & Turism
SA - BET Socialt entreprenörskap
TE - DES Design & Produktutveckling