Drottning Blankas Gymnasieskola Södra Kyrkogatan

VERKLIGHETSBASERAD UTBILDNING

DBGY Södra Kyrkogatan, mitt i stan nära Knutpunkten, erbjuder en intressant mix av fyra program: Ekonomiprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet. Med våra 240 elever är vi en liten och personlig skola, där du tillsammans med våra duktiga lärare utvecklar dina kunskaper och förmågor för att sedan stå väl rustad inför din fortsatta karriär, oavsett om det gäller arbete eller vidare studier.

Hos oss flyttar ofta verkligheten in i klassrummet, men också klassrummet ut i verkligheten. Det ska kännas som att det är på riktigt när du lär dig: Vi kallar det för undervisning i verkligheten.

Om våra fyra program
Business & Hospitality Management är vår profil på Ekonomiprogrammet. Utbildningen har ett tätt och spännande samarbete med Hotel Institue Montreux, som är en ledande skola inom Hotel management i Schweiz. Att lära sig mer om hur värdskap kan utveckla kundupplevelsen tror vi är en viktig framgångsfaktor i fortsatt arbete inom ekonomiområdet!

På vårt Hotell- och turismprogram får eleverna lära sig att planera, organisera och genomföra aktiviteter och resor utifrån gästers skilda behov och önskemål samt destinationens förutsättningar. Eleverna utvecklar hela tiden sin sälj- och serviceförmåga. Under alla tre år varvas teori med praktik och APL genomförs i Sverige eller utomlands.

Socialt entreprenörskap är vår fördjupning på Samhällsvetenskapsprogrammet. Utbildningen är helt rätt för dig som är nyfiken på samhällsfrågor i relation till beteende, men som också vill få ett entreprenöriellt perspektiv samt kunskaper inom ledarskap. Under år 3 får du till exempel möjligheten att driva UF-företag.

Försäljnings- och serviceprogrammet utvecklar du kunskaper och färdigheter för att möta framtidens kompetensbehov inom försäljning, kommunikation, marknadsföring, affärsutveckling, service och entreprenörskap. Förutom att du får lära mer inom försäljning och service via olika kanaler och plattformar, så får du även utveckla färdigheter inom ledarskap via vår profilering ”ledare i butik”. Programmet
erbjuder kurser för vidare studier på högskola och universitet.

Det bästa med skolan är att man lätt får kontakt med lärarna och kan få bra hjälp att nå sina mål!
(Bayan, elev SABET)

”Jag trivs jättebra och gillar att det är en liten skola eftersom det blir jättebra stämning, och jag gillar också att vi gör saker på riktigt i skolan.”
(Melvin, elev Hotell & Turism)

”Det är viktigt för mig att det går bra för dig!”
(Mikael, rektor)

ADRESS

DBGY Södra Kyrkogatan
Södra Kyrkogatan 4, 252 23 HELSINGBORG

Telefon: 042-444 96 89

Program

EK – EKO Business & Hospitality Management
FS – FOR Ledare i butik
HT – Hotell & Turism
SA – BET Socialt Entreprenörskap