Drottning Blankas Gymnasieskola Vasastan

”Det är viktigt för oss att det går bra för dig”

SKOLAN MED DET PERSONLIGA.ENGAGEMANGET
Vi tror på det personliga engagemanget för att du ska lyckas och därför har vi lärare som verkligen bryr sig om just dig och din utveckling! Tillsammans med våra elever arbetar vi för en trygg och studiemotiverande miljö. För att din utbildning ska bli så stimulerande och kreativ som möjligt arbetar vi bland annat med ämnesövergripande uppgifter och det internationella perspektivet skall genomsyra din utbildning. På samtliga av våra program ges möjlighet till att resa utomlands. Antingen utlandspraktik (yrkesprogram och ekonomiprogrammet) eller på en studieresa (samhällsprogrammet). Vi arbetar också med ett Resiliensprojekt för våra elever. Resiliens betyder motståndskraft och är en kurs som alla våra elever läser där du får träna på hur man hanterar problem och motgångar vilket ger dig verktyg och strategier för att klara dina kommande gymnasiestudier.

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE PROGRAM
Passar dig som vill studera vidare efter gymnasiet då du förbereds till fortsatta studier på universitet och högskola. Vårt Ekonomiprogram – Business & Hospitality Management - är unikt för DBGY och vi samarbetar med Swiss Education Group. Vårt Samhällsvetenskapliga program fokuserar på det globala perspektivet i samhällsutvecklingen. Båda programmen passar dig som vill studera vidare efter gymnasiet då du förbereds till fortsatta studier på universitet och högskola.

YRKESPROGRAM
Alla våra yrkesprogram har nära  samarbeten i den bransch det är tänkt att du efter din gymnasieexamen skall verka i. Du kommer under din utbildning också att få göra APL (praktik) som ger dig möjlighet till att knyta värdefulla kontakter inför kommande yrkesliv och du får yrkeserfarenheter till ditt CV. För samtliga våra yrkesprogram kan du välja till svenska 3 och engelska 6 för att få en högskolebehörighet efter gymnasiet.

ADRESS
DBGY Vasastan
Karlbergsvägen 77
113 35 STOCKHOLM

 

Program

Globalt Engagemang (SASAM

Business & Hospitality Management (EKEKO)

Försäljning och Företagande (FSFOR)

Friskvård, träning och ledarskap (BFFRI)

Hår- och makeupstylist (HVFRS)

Frisör och barberare (HVFRS)