Helsingborgs sportgymnasium

Studier och träning
- en perfekt kombination!

Helsingborgs Sportgymnasium är skolan för Dig som vill kombinera dina studier med träning och maximera dina förutsättningar att lyckas!

Vi är en liten och trivsam skola där du får de bästa möjligheterna att utvecklas och att lära dig.

Din framtid - För att på bästa sätt förbereda dig för vidare studier och arbetsliv får du arbeta med verklighetsbaserade projekt i samarbete med olika verksamheter utanför skolan. Du får också möjlighet att etablera kontakter med arbetsliv och högskolor genom praktik, studiebesök och gästföreläsare.

Ditt ledarskap - Våra kompetenta tränare och lärare hjälper dig att utveckla din ledarskapsförmåga. Vi förenar teori med praktik och du får utveckla din förmåga att leda, motivera och inspirera dig själv och andra människor.

Välj mellan två profiler - Kampsport eller fotboll
Bland våra elever finns såväl ambitiösa nybörjare som elitsatsande idrottare. Gemensamt är att de gillar att kombinera sina studier med varierad och utmanande träning. Du har möjlighet att träna varje dag under skoltid. Du väljer mellan våra två profiler och våra duktiga instruktörer och personliga tränare hjälper dig att utveckla din teknik och dina fysiska förmågor.

Våra utbildningar
Oavsett vilket av våra gymnasieprogram du väljer blir du behörig för vidare studier på högskola och universitet.

● Samhällsvetenskapsprogrammet
Den här utbildningen är för dig som tycker om att träna, är intresserad av hälsa och hur människor och samhället fungerar. Programmet passar bland annat dig som är intresserad av att studera vidare till polis, lärare, socionom, psykolog eller jurist.

● Träning och hälsaprogrammet
Den här utbildningen har sin grund i Barn- och fritidsprogrammet och är för dig som tycker om att träna och vill arbeta med att utveckla människors hälsa och fritid.

Skolan samarbetar med flera etablerade
hälso- och träningsföretag vilket ger dig stora möjligheter att utveckla din kompetens som personlig tränare och entreprenör. Bland tidigare elever driver några företag inom friskvårdsbranschen och flera andra har utbildat sig till bl a fysioterapeut, dietist, hälsovetare, polis och idrottslärare.

ADRESS
Helsinborgs sportgymnasium
Landskronavägen 22, 252 32 Helsingborg

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende
Träning och hälsa (Barn- och fritidsprogrammet)